Karajt a grillre!

Étkezés
Grillezett karaj
Egész biztosan a grillezők kedvence lesz ez a recept, amelyet a sült hús és a zamatos zöldségek mellett a THOMY BBQ szósza tesz igazán izgalmassá!

A THOMY Paradicsomos BBQ szósz, a grill szószok klasszikusa, kellemes füstös jegyekkel tesz tökéletessé bármilyen sült húst, legyen szó karajról, hamburgerről vagy steakről.
4

Hozzávalók

  • 8 db sertésszelet (csontos karaj), egyenként 160 g 
  • 2 db cukkini 
  • 2 db padlizsán 
  • 3 db paradicsom 
  • 1 db pepperoni paprika 
  • 1 fej lilahagyma 
  • 10 szem kapribogyó (lehetőség szerint nagyobb fajta) 
  • 1 marék friss bazsalikom 
  • 4-5 szál petrezselyem 
  • 1 kis chili paprika 
  • 2 ek olívaolaj 
  • 1 ek balzsamecet 
  • só, bors ízlés szerint 
  • olaj a sütéshez 
  • THOMY Paradicsomos BBQ szósz

Elkészítés

  1. Vágd a cukkinit és a padlizsánt 1 cm vastag szeletekre. Felezd el a paradicsomokat, hámozd meg a lilahagymát és vágd karikákra. A cukkini, hagyma és padlizsánszeleteket a fél paradicsomokkal együtt süsd puhára kevés olajon egy grill serpenyőben vagy grillen. Sütés közben forgasd meg őket, hogy mindkét oldaluk megpiruljon 
  2. A nagyobb fajta kapribogyókat vágd félbe (ha kicsivel készíted, akkor nem kell), aprítsd fel a bazsalikomot és a pepperonit. 
  3. A grillzöldségeket vágd kisebb falatnyi kockákra, locsold meg az olívaolajjal és a balzsamecettel, szórd rá a kapribogyót, a felvágott friss bazsalikomot és a pepperonit. Sózd, borsozd ízlés szerint, majd tálalás előtt hagyd állni kb. 20 percig. Míg a zöldségek ízei összeérnek, készítsd el a hússzeleteket. 
  4. Vágd apróra a petrezselymet és a chilit. Kevés olajon a petrezselyemmel és a chilivel együtt pirítsd a hússzeletek mindkét oldalát 5-5 percig. Sütés közben sózd, borsozd. 
  5. Tálald a zöldségeket és a grillezett karajt THOMY szósszal!