Étkezés
Egész biztosan a grillezők kedvence lesz ez a recept, amelyet a sült hús és a zamatos zöldségek mellett a THOMY BBQ szósza tesz igazán izgalmassá!
A THOMY Paradicsomos BBQ szósz, a grill szószok klasszikusa, kellemes füstös jegyekkel tesz tökéletessé bármilyen sült húst, legyen szó karajról, hamburgerről vagy steakről.
A THOMY Paradicsomos BBQ szósz, a grill szószok klasszikusa, kellemes füstös jegyekkel tesz tökéletessé bármilyen sült húst, legyen szó karajról, hamburgerről vagy steakről.
4
Hozzávalók
- 8 db sertésszelet (csontos karaj), egyenként 160 g
- 2 db cukkini
- 2 db padlizsán
- 3 db paradicsom
- 1 db pepperoni paprika
- 1 fej lilahagyma
- 10 szem kapribogyó (lehetőség szerint nagyobb fajta)
- 1 marék friss bazsalikom
- 4-5 szál petrezselyem
- 1 kis chili paprika
- 2 ek olívaolaj
- 1 ek balzsamecet
- só, bors ízlés szerint
- olaj a sütéshez
- THOMY Paradicsomos BBQ szósz
Elkészítés
- Vágd a cukkinit és a padlizsánt 1 cm vastag szeletekre. Felezd el a paradicsomokat, hámozd meg a lilahagymát és vágd karikákra. A cukkini, hagyma és padlizsánszeleteket a fél paradicsomokkal együtt süsd puhára kevés olajon egy grill serpenyőben vagy grillen. Sütés közben forgasd meg őket, hogy mindkét oldaluk megpiruljon
- A nagyobb fajta kapribogyókat vágd félbe (ha kicsivel készíted, akkor nem kell), aprítsd fel a bazsalikomot és a pepperonit.
- A grillzöldségeket vágd kisebb falatnyi kockákra, locsold meg az olívaolajjal és a balzsamecettel, szórd rá a kapribogyót, a felvágott friss bazsalikomot és a pepperonit. Sózd, borsozd ízlés szerint, majd tálalás előtt hagyd állni kb. 20 percig. Míg a zöldségek ízei összeérnek, készítsd el a hússzeleteket.
- Vágd apróra a petrezselymet és a chilit. Kevés olajon a petrezselyemmel és a chilivel együtt pirítsd a hússzeletek mindkét oldalát 5-5 percig. Sütés közben sózd, borsozd.
- Tálald a zöldségeket és a grillezett karajt THOMY szósszal!