Grillezett, töltött padlizsán

Étkezés
Töltött padlizsán grillen
Ha igazi nyári ízvilágra vágysz, akkor ezt a paradicsomos, fetás padlizsán receptet mindenképp próbáld ki!
Remekül illik hozzá a meglepően krémes, édeskésen fűszeres THOMY mézes mustáros szósz.
4

Hozzávalók

  • 4 db padlizsán 
  • 4 db paradicsom 
  • 250 g feta sajt 
  • só, bors 
  • 3 ág kakukkfű 
  • 1 kis csokor petrezselyem 
  • 1 kis gránátalma - elhagyható 
  • 1 ek olívaolaj 
  • 1 kk balzsamecet 
  • THOMY mézes mustáros szósz

Elkészítés

  1. A felezett padlizsánokat enyhén dörzsöld be olívaolajjal, sóval és borssal. 
  2. A vágott felüket pirítsd meg grillserpenyőben vagy grillrácson, majd átfordítva süsd őket további 15-20 percig sütőben vagy zárt grillen. 
  3. Míg sül a padlizsán kockázd fel a paradicsomokat, vágd kockákra a fetát is. 
  4. Aprítsd fel a friss zöldfűszereket. 
  5. Amikor megsült a padlizsán, kanalazd ki a belsejének egy részét, vágd ezt is kockákra majd keverd össze a paradicsommal, a fetával és a friss fűszerekkel. Keverj hozzá olívaolajat és pár csepp balzsamecetet.  
  6. Töltsd meg a padlizsánokat ezzel a keverékkel. Szórj a tetejére gránátalmát és locsold meg a THOMY Mézes mustáros szósszal.