Étkezés
Ha igazi nyári ízvilágra vágysz, akkor ezt a paradicsomos, fetás padlizsán receptet mindenképp próbáld ki!
Remekül illik hozzá a meglepően krémes, édeskésen fűszeres THOMY mézes mustáros szósz.
Remekül illik hozzá a meglepően krémes, édeskésen fűszeres THOMY mézes mustáros szósz.
4
Hozzávalók
- 4 db padlizsán
- 4 db paradicsom
- 250 g feta sajt
- só, bors
- 3 ág kakukkfű
- 1 kis csokor petrezselyem
- 1 kis gránátalma - elhagyható
- 1 ek olívaolaj
- 1 kk balzsamecet
- THOMY mézes mustáros szósz
Elkészítés
- A felezett padlizsánokat enyhén dörzsöld be olívaolajjal, sóval és borssal.
- A vágott felüket pirítsd meg grillserpenyőben vagy grillrácson, majd átfordítva süsd őket további 15-20 percig sütőben vagy zárt grillen.
- Míg sül a padlizsán kockázd fel a paradicsomokat, vágd kockákra a fetát is.
- Aprítsd fel a friss zöldfűszereket.
- Amikor megsült a padlizsán, kanalazd ki a belsejének egy részét, vágd ezt is kockákra majd keverd össze a paradicsommal, a fetával és a friss fűszerekkel. Keverj hozzá olívaolajat és pár csepp balzsamecetet.
- Töltsd meg a padlizsánokat ezzel a keverékkel. Szórj a tetejére gránátalmát és locsold meg a THOMY Mézes mustáros szósszal.