Citromos-mentás-uborkás jégkrém házilag

Étkezés
jégkrémek
Jégkrém különlegesség forró napokra.

Hozzávalók

  • 1 kis kígyóuborka
  • 60 ml méz 
  • 2 citrom leve kifacsarva
  • 1 ek apróra vágott mentalevél
  • 6 dl víz 

Elkészítés

  1. Az uborkát hámozd meg, majd turmixszold pépesre. 
  2. Add hozzá a többi hozzávalót is, és turmixszold addig, míg egyenletes állagú folyadék nem lesz.
  3. Oszd el egyenletesen a jégkrém formákban, tedd a mélyhűtőbe 1 órára, majd amikor már szilárdulni kezd, szúrd bele a jégkrémpálcikát
  4. Fagyaszd további 2-3 órát.

Ha feldobnád egy kicsit, tehetsz a formákba vékonyra vágott uborka csíkokat, amik aztán nagyon jól mutatnak az áttetsző jégkrémben.