Mit tegyünk, hogy az emésztésünk utazáskor is sínen legyen?

Életmód
Mit tegyünk, hogy az emésztésünk utazáskor is sínen legyen?
Utazáskor bosszúságot okozhat, ha az emésztőrendszeri panaszokra kell koncentrálnunk. Mit tehetünk, hogy ne kerüljünk szorult helyzetbe utazás során? Olvass tovább!

Az utazás számos izgalmat, bizonytalanságot és megoldandó feladatot jelent. Minden benne van a bőröndben? Jó lesz-e majd a szállás? Időben megérkezünk?
Legyen szó nyaralásról, vagy üzleti útról, testünk megérzheti a megváltozott körülményeket: egyeseknél hasmenés jelentkezik, míg másoknál a székrekedés okoz kellemetlenséget.

Az utazási székrekedésnek sokféle oka van. A készülődés, a sok esetben tőlünk független tényezőknek való kiszolgáltatottság, bizonytalanság okozta stressz már önmagában a székrekedés kiváltó oka lehet. Sokaknak okoz emellett gondot idegen helyen a wc használat. Kevesebb folyadékot fogyasztunk, rendszertelenebbül, sok esetben kevésbé tudatosan táplálkozunk, és sokszor a rendszeres mozgást is hanyagoljuk.


De mit tehetünk, hogy ne kerüljünk szorult helyzetbe utazás során? 

  • Tudatos és mértékletes táplálkozás: Ha szereted is kipróbálni a helyi specialitásokat, vagy egyszerűen csak végigkóstolni a svédasztalt, érdemes olyan ételt választani, ami kevésbé terheli meg emésztőrendszeredet, és rostban gazdag. Mindig találd meg a módját, hogy zöldséget és gyümölcsöt is fogyassz, naponta többször is.
  • Ügyelj a fokozott folyadékbevitelre! Nem csak a meleg miatt fonots, az emésztésednek is jót teszel vele. Bárhová indulsz, legyen nálad mindig egy extra palack víz, vagy más cukormentes frissítő. Ne feledd, napi legalább 2-2,5l folyadék fogyasztása ajánlott.  
  • Ha teheted, iktass be kisebb-nagyobb mozgásokat, ha pedig rendszeresen sportolsz, ne mondj le róla a nyaralás alatt sem! Napi fél óra sétával, kis kocogással remekül kiegészítheted a pihenést. 
  • Legyen nálad higiéniai csomag: kézfertőtlenítő, arcmaszk, higiénés törlőkendő, wc papír…akár fújós mini dezodor is.
  • És hát igen, a nagydolog…. Mindenekelőtt beszéljünk róla! Főleg, ha gyermek is utazik veled. Ha a körülmények nem is hívogatók, és sok esetben messze állhatnak a higiéniai elvárásaidtól, fontos tudni, hogy a rendszeres székletürítés nem csak kényelmi kérdés, emésztésünk egészsége érdekében is fontos. Megelőzhetjük továbbá, hogy gyerekkorban rossz szokások, vagy éppen szorongás alakuljon ki.

Néha a legalaposabb tervezés mellett sem árt azonban egy kis segítség. A Nestlé terméke az OptiFibre® remek útitársad, hogy a nyaralás igazán felszabadult legyen. Te bepakoltad már a bőröndbe?Speciális, gyógyászati célra szánt élelmiszerünk, a 100% növényi eredetű, vény nélkül kapható, hosszú távon is fogyasztható OptiFibre® természetes megoldás a bélmotilitási zavarok (székrekedés, hasmenés) diétájában. Az OptiFibre® bármilyen hideg vagy meleg italban tökéletesen feloldható, vagy akár a lágy textúrájú, pépes ételekben is, anélkül, hogy azok ízét és állagát megváltoztatná. 
Keresd a gyógyszertárakban. Tudj meg többet a www.optifibre.hu oldalon.