Kirándulni mindig jó

Életmód
Kirándulni mindig jó
Kirándulni nem csak az erdőben lehet. Ha úgy érzed a túrabakancs nem igazán a te világod akkor az alábbi programjavaslatok neked szólnak.

Napsütés, friss levegő, zöld környezet – mindannyian erre vágyunk a hosszú tél után. Nem csoda, ha a jó idő beköszöntével azonnal elkezdjük tervezgetni az első tavaszi kirándulásunkat. Hazánk ebből a szempontból végtelen lehetőségek tere, akár egy tó partján heverésznél, netán felfedeznél egy új tájegységet, soha nem kell messzire menned.

Városnéző túra

Itt az ideje, hogy jobban megismerd a várost, ahol élsz. Kutass az interneten, vagy szerezz be egy útikönyvet és járd be városod, akár egy turista. Biztosan van olyan nevezetesség, amit még te sem fedeztél fel.
Budapesten lehetőséged van különböző tematikus túrákon részt venni. Ezeken a sétákon egy-egy témát vagy korszakot vesztek nagyító alá, így lehetőséged nyílik szervezett keretek között, idegenvezető segítségével megismerni egy-egy városrész történetét. Ha saját városodat már minden szegletében ismered, következhetnek kedvenc vidéki városaid! 

Vízparti piknik

A kirándulás és a kényeztetés tökéletes párosa! Ahogy beköszönt a jó idő, és a napsütéses órák száma is emelkedik, végre nem kell a négy fal között sínylődni. Mi is lehetne jobb program hétvégére, mint egy rögtönzött eszem-iszom valahol a természetben egy kiadós séta után? A vízpart csodás háttere lesz egy könnyed pikniknek, és végre kiszakadva a mindennapi rohanásból, élvezheted a természet nyugalmát. 

Arborétum

A botanikus kertek világa igazi élményt nyújt az érzékeknek, ahol akár órákat is el lehet tölteni, andalogni az évszázados fák alatt. Magyarország bővelkedik szebbnél szebb arborétumokban, amik frissítő sétára csábítanak. A Budapesthez közeli vácrátóti botanikus kert az ország egyik legnagyobb arborétuma. A 27 hektáros kertben közel 13 000 fajta növényfaj él. Az itthoni és Európában őshonos növények mellett a melegházakban a trópusok növényvilágát is megcsodálhatod. A kertben rágcsálók, kisragadozók és rovarevők is élnek, de több mint 62 madárfaj is fészkel itt. Több sikló-, gyík- és békafaj is otthonra talált az arborétumban. Idegenvezetést is tartanak, de önállóan bejárható útvonalakat is ajánlanak a látogatóknak, a gyerekek pedig különböző tematikus foglalkozásokon vehetnek részt.

Ha gyakori kirándulókká váltok, ne feledjétek, a rendszeres mozgás az egészséges életmód egyik fontos része. Mivel ilyenkor még csípős lehet a levegő, kerüljön a hátizsákba egy termosz meleg kakaó, és jó lesz pár finom Nestlé Fitness gabonapehely szelet, gyorsan feltölteni az energia raktárakat.