Kirándulj a Balaton körül!

Gyerek
Balaton-felvidék
A Balaton-felvidéki Nemzeti Park és környéke több napra is kínál látnivalót.

Természetrajongóknak

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park a Balaton északi partján, Tihanytól a Kis-Balatonig, 1–15 km szélességű sávban húzódik. A páratlanul színes állat- és növényvilág már önmagában látványos, ha tudtok, vigyetek távcsövet, madárhatározót. 
A környéken kirándulhattok a Tapolcai-medence tanúhegyeihez, a Káli-medencében a kőtengerhez és a Tihanyi-félsziget forráskúpjaihoz is. 

Tihany, apátság és levendula

Számtalan kulturális emlék is vár itt rátok. Tihanyban a hangulatos falu és az apátság lesz az első célpont, de ne álljatok meg ezeknél. A tihanyi Levendula Házban interaktív kiállításon megnézhetitek a Tihanyi-félsziget történetét és a híres levendulatermesztés csínját-bínját. Ha pedig a levendula fesztivál idején jöttök ide, gyönyörű levendulacsokrokat is szedhettek a levendula "Szedd Magad" program keretein belül.

levendula

Családi célpontok

Kápolnapusztán a Bivalyrezervátumot keressétek fel. Még a felnőttek is rá fognak csodálkozni ezekre a hatalmas állatokra. Készüljetek strapabíró cipőkkel!
Sétálhattok egy jót Hegyestűn is az egykori bazaltvulkán kráterében.  Közel ehhez, kisgyerekekkel szuper élmény a háziállat simogatás a Salföldi Majorban.   

Ha már Balatoni kirándulás, akkor egy-egy Balaton Express szelet jár az egész családnak.