Ki mondta, hogy a kakaó gyerek műfaj?

Étkezés
Ki mondta, hogy a kakaó gyerek műfaj?
Ne hagyd, hogy a kakaózás iránti szenvedély a gyerekkorral elillanjon! A kakaó minden korosztálynak tartogat izgalmas kalandokat, nem is akármilyeneket. És ezt most be is bizonyítjuk.

Miért van az, hogy gyerekkorban a reggeli kakaózás „alap”, ha forró itallal kedveskednél a gyerekeknek kakaót kínálsz, de felnőttkorban ez már nem annyira jellemző? Ha te is azt érzed, hogy a kakaófogyasztás manapság inkább gyerek műfajnak számít, pedig tulajdonképpen te is szívesen kortyolsz el egy finom, jó minőségű kakaót, van egy szuper hírünk!

Már kaphatók a Starbucks kakaóitalporok, amikből ellenállhatatlan forró csokit készíthetsz „hagyományos” vagy akár sós karamellás ízben. És abban biztosak vagyunk, hogy ezzel újraéled benned a kakaóimádó gyerek. 

Ha már így belecsaptunk a kakaó és forró csoki világába, jöjjön pár tipp, amivel még izgalmasabbá teheted a legegyszerűbb forró csoki receptet is.

Így teheted változatossá a forró csokit

A forró csoki már magában egy óriási élmény – ha megkóstolod a Starbucks forró csokikat, erről te is megbizonyosodhatsz -, de lehet még tovább fokozni az élvezeteket. Egy ráérős őszi délutánon, ha vendégek jönnek, vagy ha úgy érzed, rád fér egy kis plusz kényeztetés. Mutatunk pár tippet, mitől lesz még különlegesebb, és változatos a forró csoki:

  • Tegyél a tetejére tejhabot vagy tejszínhabot!
  • Ha már habos kakaó, szórj a habra fűszereket vagy darált diót, mandulát!
  • Ha ízesítenéd a forró csokit, tegyél bele fűszereket: fahéjat, szegfűszeget, csillagánizst, vaníliát, kardamomot!
  • Kóstoltad már a chilis forró csokit? Elképesztően finom!
  • A különböző szirupok is remek ízesítők, de ezzel azért mindenképp mértékkel bánj!
  • Ahogy léteznek alkoholos kávékoktélok, úgy a forró csokit is meg lehet bolondítani pár csepp mandula- vagy narancslikőrrel. Természetesen a mértékletesség itt is kulcsfontosságú.
  • Tegyél pillecukrot a forró csoki tetejére! Sőt, ha van zsebsárkányod, a pillecukrot meg is piríthatod kicsit.
  • Bizonyos gyümölcsök is passzolnak a forró csokival, mint például a narancs, aminek a reszelt héját is felhasználhatod, de ilyenkor kezeletlen héjú narancsot vegyél.
  • Fontos a díszítés is! Még különlegesebb lesz a forró csoki, ha a tálalásra, díszítésre is odafigyelsz.