Így lesz cicád láthatóan jobb formában 3 hét alatt

Kisállat
Így lesz cicád láthatóan jobb formában 3 hét alatt
Ugye te is szeretnéd, hogy cicád a legjobb formáját hozza? Legyen egészséges, kiegyensúlyozott és energikus, de hogyan?

Tudtad, hogy az emberekhez hasonlóan a cicák esetében is szoros összefüggés van általános egészségi állapotuk és emésztőrendszerük egészsége között? Ezek után talán már nem is csodálkozol, ha azt mondjuk, a cicák immunrendszerének állapota 70%-ban emésztőrendszerük egészségétől függ.

Ezért akár cicád egészségmegőrzése, akár a jobb egészségi állapot elérése a cél, kifejezetten fontos, hogy megfelelően tápláld. Ha pedig kedvenced egészséges, az bizony látszani fog rajta kívülről is. Ragyogó lesz a szőre, jobb lesz az étvágya és a hangulata, egyszóval szemmel láthatóan jobb formában lesz.

Mire figyelj cicád étrendjének kialakításánál?

Ha tapasztalt macskás gazdi vagy, lehet hogy ez nem jelent neked újdonságot, de friss gazdiknak fontos elmondanunk, hogy a cicákat nem javasolt embereknek szánt táplálékkal vagy kutyaeledellel etetni. De ezek csak az alapok. Emellett még számos olyan tényező van, amit jó, ha figyelembe veszel macskád étrendjének összeállításánál.

A választásnál mindenképp vedd figyelembe kedvenced életkorát, egészségi állapotát, aktivitási szintjét és tartási módját is.

„A nem speciális táplálásra szánt eledel esetében jó, ha állati eredetű fehérjeforrás szerepel az első helyen, és hasznos, ha az összetevők között találunk diétás rostok biztosítására szolgáló növényi összetevőt is." – tudtuk meg dr. Márton Kingától, a Purina állatorvosától.

Hogyan tápláld megfelelően cicádat?

Legjobb, ha a teljes értékű száraz eledel mellett hasonló tulajdonságokkal bíró nedves eledelt is biztosítasz számára, a száraz eledel napi mennyisége mindig legyen számára elérhető, hogy napközben bármikor tudjon belőle falatozni. A nedves eledelt viszont ne hagyd kinn, mert könnyen megromolhat. Emellett soha ne feledkezz meg a folyadékpótlásról, mindig legyen friss tiszta víz a tálkájában!

Az ideális macskaeledel:

  • ízletes, megadja macskádnak a számára szükséges tápanyagokat és kedvelt ízeit,
  • magasa energiaszintet és vitalitást biztosít,
  • hozzájárul az egészségesebb emésztéshez,
  • erősíti a természetes védekezőképességet,
  • ezeknek köszönhetően cicád bőre egészséges, bundája fényes, szeme ragyogóbb lesz.

Ez az étrend már 3 hét alatt látványos eredményt mutat

Purina ONE 3 Hetes Sikerprogramját több, mint 300 prémium eledelt használó budapesti és vidéki háztartásban teszteltük, így megfigyelve a Purina ONE száraz és nedves eledelek hatásait.
Rögtön a tesztidőszak elején észrevehető volt a cicák nagyszerű étvágya, 10-ből 8 macska szívesen fogyasztotta a Purina ONE-t. Emellett 49%-uknál már az első héten magasabb energiaszintet tapasztaltak a gazdik. A második héten már az emésztésükben is pozitív változást észleltek, míg a harmadik hétre a cicák 77%-ának fényesebb lett a szőrzete.

Ismerd meg sikerprogramunkat, és próbáld ki Te is!