Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Szánkózik a család

Síelj itthon!

Vizitúrára fel!

Végre itt a meleg, téged is a vízpartra húz a szíved? Ha a strandolás mellett aktív kikapcsolódásra és vadregényes tájakra vágysz, próbáld ki a vízitúrát!

Nyáron mindenki a víz közelében szeret pihenni, ám aki nem riad vissza egy kis edzéstől sem, hihetetlen élményekben lehet része. Hazánkban számos folyón, tavon szerveznek vízitúrákat, melyek segítségével eddig ismeretlen világba csöppenhetünk. Az interneten számos túraszervező céget találhatsz, ahol szakavatott segítséggel tölthetsz el egy délutánt, de akár több napot is az általad választott helyszínen.

A vízitúra szervező cégek általában gondoskodnak a felszerelésről, és igény esetén arról is, hogy csomagjaidat külön autóval szállítsák utánad. Neked csak ki kell választanod a legszimpatikusabb helyszínt és irány a vízi kaland.

A MAGGI bolognai fix paradicsomból és sok finom fűszerből készül, melyek a szárításos eljárás során veszítenek térfogatukból, így férnek bele a zacskóba. A szárításos eljárásnak köszönhetően ráadásul tartósítószer hozzáadása sem szükséges.

 

Videósorozatunk azért is különösen kedves számunkra, mert dolgozóink és családjaik szerepelnek benne.

Semmilyen különleges felszerelést nem kell magaddal vinned, azonban a napvédő krém, sapka és szúnyogriasztó spray mindenképp kerüljön bele a hátizsákodba. Természetesen egy kis edzettség sem árt, hiszen az egész napos evezésre fel kell készülnöd. Érdemes a túra előtt úszással vagy futással felkészülnöd az igénybevételre, hogy elkerüld az első napok izomlázát.

Kedvenc helyszíneink:

Gemenc

A Gemenci erdő Európa egyik utolsó és egyben legnagyobb ártéri területe a Duna mentén. Magyarország legromantikusabb és legizgalmasabb erdejében számos Duna-holtág és kis sziget található, melyek nagyrésze természetes úton alakult ki a Duna lelassuló folyása miatt. 

Itt található az ország, szinte teljes egészében erővel borított ártere, olyan hihetetlenül sokszínű állat és növényvilággal, amit nem sok más helyen láthatsz. A gemenci vízi világ az év minden évszakában más és más arcát mutatja a látogatóknak. Áradáskor nagyobb területet lehet bejárni, de ha alacsony a vízállás, akkor is vadregényes túrákat lehet tenni a holt-ágakon és jókat pancsolni az Duna homokszigetein. 

Ráckevei-Duna

Ha teljesen kezdő vagy, szeretnéd kipróbálni milyen érzés kajakban, kenuban ülni, akkor a Ráckevei-Duna a tökéletes helyszín számodra. Közel van a fővároshoz, akár egy napos vagy hétvégi túrákhoz is tökéletes választás. Mivel a Kis-Dunát mindkét végén zsilip szabályozza és a beengedett vízmennyiség állandó, a vízállás nem ingadozó. Enyhe kanyarokat ír le, szinte állóvíz, ezért mindkét irányban lehet túrázni rajta. Biztonságos, minimális a hajóforgalma és nádasok, homokpadok, kis szigetek, holtágak között evezhetünk.

 

Nestlé tippünk
A vízitúrák kihagyhatatlan része a közös pihenő, főzőcskézés, piknikezés. A gyorsan elfogyasztható Nestlé müzliszeletek mellett érdemes a könnyen szállítható és gyorsan elkészíthető MAGGI Finom falatok vagy MAGGI Instant tészták közül is pakolni néhányat.