Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Tuti tippek Halloween receptekhez

Ezeket a finomságokat készítsétek el a gyerekekkel együtt!

3 tipp metélőhagyma ültetéshez

A metélőhagyma, más néven snidling az egyik legkönnyebben ültethető fűszernövény, próbáld meg akár cserépben is termeszteni, a gyerekek örömmel segítenek majd! Olvass tovább tippjeinkért és pár izgalmas receptért!

A snidling előnye, hogy magról könnyen nevelhető, és már egy cserépben is megéri gondozni a konyhaablakban. Szép élénkzöld hengeres szálai akkor is jól mutatnak, ha díszként tekintünk rá, de kellemes hagymás, fokhagymás zamata miatt érdemes valóban felhasználni salátákhoz, mártásokhoz. 

A gyerekek számára külön izgalom, ahogy napról napra nyomon követhetik, hogy fejlődik az általuk ültetett növény. Így még nagyobb élvezettel fogják a szendvicsre vagdosni.

Tippjeinkkel könnyen lehet saját, friss snidlingetek:

  1. Ha magról nevelitek, akkor februárban vagy március elején érdemes elültetni a magokat közepes méretű cserepekbe. A cserepeket helyezzétek félárnyékos ablakba, teraszpárkányra. Bár elég jól bírja a napot, igazán azt kedveli, ha csak pár órát éri a közvetlen napsütés.
  2. Virágföld és komposzt keverékébe ültessétek, és locsoljátok rendszeresen. Vághattok belőle bátran ollóval, nagyon szapora és gyorsan újra hajtanak a friss levelek.
  3. Ha már megerősödött a növény akár tőről is szaporíthatjátok. Ehhez vegyétek ki a cserépből, és felezzétek el a gyökereit, majd ültessétek friss virágföldbe. 
  4. avasszal, a fagyok után akár a kertbe vagy balkonládába is kiültetheted a snidlinget! A metélőhagyma évelő, így jövőre a meleg közeledtével ismét ki fog hajtani a kertben.
Szárítani kár a snidlinget, de ha nagyon sok a termés, kisebb adagokban, például jégkocka tartóban egy kis vízzel lelocsolva le tudod fagyasztani, így sokáig eláll.

 

Korábbi cikkünkben három izgalmas receptet is találsz, érdemes átkattintani. Hogy itt se maradj recept nélkül, mutatunk egy nagy kedvencet, amit teljes kiőrlésű pirítósra kenve, friss zöldséggel vagy salátával örömmel fogtok falatozni.

Metélőhagymás tojáskrém

Hozzávalók
3 tojás 
1 ek MAGGI Fasírt fűszerkeverék
1 tk mustár
3-4 ek tejföl
2 dkg vaj vagy margarin
1 kis csomag metélőhagyma felaprítva

  1. A tojásokat forró vízben főzd annyira keményre, hogy utána villával könnyen össze tudd törni őket. Ez kb. 7-8 perc.
  2. Miután a tojások megfőttek, pucold meg őket, és villával nyomkodd őket apró darabokra. 
  3. Keverd a tojáshoz a vajat, majd a többi hozzávalót. 
  4. Várd meg, míg kihűl, majd tedd hűtőbe legalább 1 órára.
Játssz Nestlé termékeinkkel és nyerj akár egy Renault Clio-t vagy a napi vásárlási utalványok egyikét! A részletekért kattints a képre!