Omlós kókuszos tallérok kávé mellé

Étkezés
Omlós kókuszos keksz
Vagy tízóraira. Vagy „csak úgy” mert finom, és könnyen, gyorsan elkészíthető. Ugye kipróbálod?

Mindig jó, ha van pár olyan recept a tarsolyodban, amit könnyen összedobhatsz, ha nassolnátok, vendégek jönnek, vagy tízóraira, uzsonnára szeretnél csomagolni. A finom kekszek, ropogtatnivalók ráadásul kávé mellé is fantasztikusak, így rögtön kávéházi élményt varázsolhatsz otthonodba!

 

Szóval, ha kényeztetnéd magad vagy feldobnád a kávézás egy kis finomsággal, süsd meg ezt a gyorsan elkészíthető kókuszos finomságot. Ez a keksz zabpehellyel és kókusszal készül, tökéletes kísérője a forró, gőzölgő kávénak. Percek alatt kész, hiszen nyújtani, szaggatni sem kell. Ha pedig még tovább fokoznád az élvezeteket, „bolondítsd” meg egy kis csokival!

Kókuszos tallérok

Kókuszos tallérok

4

Hozzávalók

  • 1 bögre liszt
  • 1 bögre kókuszreszelék
  • 1 bögre apró szemű zabpehely
  • 3/4 bögre barna cukor
  • csipet só
  • 130 g vaj
  • 2 ek méz
  • 1 bögre langyos víz
  • 1/2 teáskanál szódabikarbóna
  • pár kocka BOCI étcsokoládé (opcionális)

 

 

Elkészítés

  1. Egy tálban keverd ki a vajat a mézzel, majd add hozzá a többi száraz hozzávalót, végül apránként tegyél hozzá langyos vizet. 
  2. Vegyél ki kis gombócokat a tésztából, lapítsd ki, majd tedd a tepsibe. 
  3. 180 fokos előmelegített sütőben süsd aranybarnára. 

 A keksz néhány nap pihentetés után finom, omlós lesz. 

Ha igazán különlegessé tennéd, még melegen, mielőtt kivennéd a sütőből, szórj a kekszek tetejére reszelt étcsokit, majd hagyd a tepsiben kihűlni.

A Nescafé Dolce Gusto kávékapszulái között megtalálhatod a saját igényeidnek megfelelő aromát és intenzitást. Kedvedre válogathatsz a rövid és hosszú kávék, a csokis és tejes italok között egyaránt. Kóstoltad már legújabb ízeinket?