Csicseriborsókrém

Étkezés
Csicseriborsókrém
A csicseriborsó élelmi rostokban gazdag, míg a szezámmag magas kalcium tartalmáról ismert. Így az egészséges étrend egyik remek receptje lehet.
4
235

Hozzávalók

  • 20 dkg száraz csicseriborsó
  • 10 dkg szezámmag
  • 1 tk őrölt római kömény
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek citromlé
  • kb. 1,5 dl olívaolaj (lehet extra szűz is)
  • só, bors ízlés szerint

Elkészítés

  1. Az előzőleg éjszakára beáztatott csicseriborsót 30 percig főzd.
  2. Közben készítsd el a hummusz egyik fő összetevőjét, a tahinit, azaz a szezámpasztát. Ehhez a szezámmagot száraz serpenyőben, közepes lángon folyamatos rázogatás mellett pirítsd világosbarnára. (Óvatosan, mert ha megbarnul, keserű lesz.) 
  3. Kevés olívaolajjal sűrű krém állagúra turmixszold. 
  4. Amikor megfőtt a csicseriborsó, szűrd le (a főzőlevet ne öntsd ki, még szükség lesz rá!) Add hozzá a szezámpasztát, a római köményt, fokhagymát, citromlét, sót, borsot, olívaolajat, és egy kevés főzőlevet.
  5. Az összetevőket alaposan turmixszold össze. A sűrűségét a főzőlé és az olívaolaj mennyiségével szabályozhatod, ezért azt érdemes fokozatosan adagolni. Akkor jó, ha szép, világosbarna krémet kapsz.