Kinti cicád van? Ezek a tippek érdekelni fognak

Kisállat
Kinti cica
Kijárós és kinti macskáknál érdemes pár dologra külön figyelni, ha megérkezik a tél!

A kijárós macskák imádják a szabadságot, és erről télen sem szívesen mondanak le. A hideg, csapadékosabb időben azonban van pár dolog, amire mindenképp érdemes odafigyelned cicád egészségének megőrzése érdekében.

Az állatok szervezete magától is alkalmazkodik az évszakváltáshoz, a külső tényezőkre, mint a biztonság vagy a táplálkozás neked kell figyelned.

Hogyan készül a cica a hidegre?

Először is vastagabb bundát növeszt, ami egyértelműen a hidegre való „felkészülés” jele. Még a rövid szőrű macskák bundája is dúsabb lesz ilyenkor. A sűrűbb szőrzet nem csak melegebben tartja a testét, de nedvesebb időben meggátolja, hogy a hó, eső, latyak eljusson a bőréhez. Teljesen nem lesz vízzáró a „szőrme réteg”, órákon át szakadó hóban vagy esőben ez sem védi meg kedvencedet.

Ha azt látod, hogy cicád kissé kikerekedett, az nem feltétlenül a vastagabb bundától van. A macskák szervezete a bőr alatti zsírréteg megvastagításával is védekezik a téli hideggel szemben.

Mit tehetsz Te macskád egészségének megőrzése érdekében?

Figyelj oda az étvágyára! Télen kicsit megnövekszik a macskák táplálékigénye, így érdemes ilyenkor növelni az adagját! Ne félj attól, hogy elhízik majd, ha több eledelt adsz neki! A macskák nem eszik túl magukat, annyi élelmet fognak most is elfogyasztani, ami a hideg időben megfelelő nekik.

Ha kinti cicád van, a téli bunda nem elég a hideg átvészeléséhez. Fontos, hogy kinti téli alvóhelyét elég védett, száraz helyre tedd, és folyamatosan elérhető legyen. Ha sötétedés után ér haza, akkor is vissza tudjon húzódni.

A macskák téli tartásánál - ugyanúgy, mint a kutyáknál - fontos az étel és a folyadék hőmérsékletére figyelni. A száraz táp jó megoldás fagyos időben, de a vizes tálat naponta többször kell ellenőrizni, hogy ne fagyjon be, és mindig friss, tiszta víz legyen benne. A folyadékbevitel télen is nagyon fontos a cicák számára, a hőháztartás támogatása érdekében is!

A Purina ONE® DualNature™ szakértő receptúrái mindennapi támogatást biztosítanak macskád számára, ropogós és a puha, lágyabb tápszemek izgalmas keverékét kínálják. A Purina ONE® DualNature™ Tőzegáfonyával és a Purina ONE® DualNature™ Spirulinával segít fenntartani macskád immunrendszerének egészséges működését.