Három játék, amit garantáltan élvezni fog a cicád

Kisállat
Macskajáték
Kifogytál az ötletekből, hogy hogyan szórakoztasd kedvencedet? Három könnyen elkészíthető cicajátékot mutatunk.

Vár a macskavár!

A macskák is szeretnek bújócskázni. Építs a macskádnak macskavárat! Nem lesz hozzá szükséged másra, mint kartondobozokra és egy kis helyre. Alakítsd a kartondobozokat egy macskára méretezett várrá! Légy kreatív, építs több emeletes építményt. Minél több ajtót, átjárót vágj a dobozokra, így a cicát is jobban le fogja kötni az útvesztő.

Kartonpapír egér, közös mókához

Ha már szétvágtál pár kartondobozt, akkor a maradékot se dobd ki rögtön! Vágj legalább 20 korongot, kicsiket és nagyobbakat vegyesen, de legyen a kicsikből több, hogy kijöjjön az egérforma. Ha nem akarsz sablonnal, méretezéssel vacakolni, akkor használj 5-10-20-200 Forintos érméket, amiket könnyen körülrajzolhatsz.

Fúrj a közepükre lyukat ollóval, majd állítsd őket sorba. Végül fűzz át egy spárgát a lyukakon, elől és hátul csomózd meg, mint a képen. A felfűzött textil fül már a 2.0 verzió, de vághatsz kartonból is füles karikát, és kiszínezheted.

Köthetsz rá hosszabb zsineget, vagy hagyhatod olyan hosszúra a farkát, hogy pálcára kötve használd!

Fontos, hogy mindig figyelj a macskára, ha ezzel a játékkal játszik – nehogy szétessen és a cica a darabjait kezdje el rágcsálni.

Zokni guriga

Végre felhasználhatod páratlan zoknikat is!

Talán a legegyszerűbb játék, amit otthon elkészíthetsz. Fogj egy zoknit, melynek a párját már évek óta nem találod. A vécépapír gurigát tedd a zokniba, majd töltsd meg az így kialakított „zoknicsövet” pár szem száraz babbal vagy szárított macskagyökérrel. A macskagyökér igazán vicces hatással lesz a cicákra, majd meglátod. Befejezésül köss egy csomót a zokni végére és élvezd a játékot a macskáddal.

Extra: Ne gondold azt, hogy idősödő cicád már nem igényli a játékot. A közös játék a jó kondíció megőrzésének egyik fő módja lehet idősebb korban is. Tippjeinket itt olvashatod.

Csempéssz ízletes változatosságot macskád étrendjébe a FELIX ellenállhatatlan kiegészítő eledelével. Kóstoljátok meg a Felix Soup termékünket, akár étvágygerjesztőként étkezés előtt vagy kényeztetésként az étkezések között. Hozzájárul a cica szükséges folyadékmennyiségének kielégítéséhez és különböző ízekben elérhető! Mindez hozzáadott mesterséges színezék, ízesítőanyagok és tartósítószer nélkül.