Mennyit tudsz a gabonákról?

Teszt

Úgy tűnik, még nem töltötted ki a tesztet.
Klikkelj az alábbi gombra és teszteld tudásod!

Te aztán tényleg tudod, amit a gabonákról tudni kell! Ha már gabonafélékről van szó, akkor figyelsz a változatos étrendre, és a teljes kiőrlésű gabonákból készült finomságokat is előnyben részesíted, ugye? : )

Hazánkban a teljesértékű gabonafélék fogyasztásának aránya nagyon alacsony. A szükséges rostmennyiség biztosításához – a zöldségek és gyümölcsök mellett – naponta többször teljesértékű gabonából készült ételek fogyasztása javasolt.

Vásárolj és étkezz tudatosan továbbra is, és figyelj a teljes kiőrlésű gabonafélékből készült ételek fogyasztására. További érdekességekért és receptekért kattints kapcsolódó cikkeinkre!

Ha kiváncsi vagy a részletes eredményedre, kattints az alábbi gombra!

Ha a gabonafélékről, teljesértékű gabonákról és a reggeliről van szó, jó úton jársz, csak így tovább! :)

A gabonafélék és a belőlük készült élelmiszerek és ételek jelentős szerepet játszanak az energia- és szénhidrát bevitelben. Hozzájárulnak a szervezet fehérje, vitamin- és ásványi anyag szükségletének kielégítéséhez. A teljesértékű, nagy élelmi rosttartalmú gabonafélék rendszeres fogyasztása segíthet számos betegség megelőzésében (bélbetegségek, szív- és érrendszeri betegségek, cukorbetegség).

A nem megfelelő rostfogyasztás emésztési problémákhoz és elhízáshoz vezethet, ami nem csak a felnőttek problémája.

Figyelj oda a napi ötszöri étkezésre, és ne hagyd ki a reggelit!

Receptötletekért, további érdekességekért olvasd el kapcsolódó cikkeinket!

Ha kiváncsi vagy a részletes eredményedre, kattints az alábbi gombra!

Gabona, rost és reggeli fronton még van pár olyan téma, amiről érdemes tájékozódnod. Olvasd el kapcsolódó cikkeinket, és máris láthatod, hogy nincs ok az aggodalomra. A teljesértékű gabonákat sokféle trükkel be tudod illeszteni a saját és a családod étrendjébe.

Ha már odafigyelsz, hogy reggelizzetek, és a reggeli tartalmazzon teljesértékű gabonát, zöldséget vagy gyümölcsöt, akkor jó úton jársz!

Táplálkozásunkban az élelmi rostok elsődleges forrásai a teljes értékű gabonák, hüvelyesek, zöldségek és a gyümölcsök. Az élelmi rostok rendszeres fogyasztásának számos jótékony hatása van szervezetünkre, a nap többi étkezésénél is figyelj erre!

Egy megfelelő összetételű reggelivel biztosítható, hogy az éjszakai „éhezést” követően az egész család vércukorszintje optimális szintre kerüljön, ezáltal mindenki megfelelően tudjon teljesíteni a munkában, iskolában.

Kapcsolódó cikkeinkben nem csak a gabonákról, hanem a rostfogyasztásról is olvashatsz! További érdekes tartalmakért látogasd meg oldalunkat!

Ha kiváncsi vagy a részletes eredményedre, kattints az alábbi gombra!

graintest

Gabonapelyhek monopoly játék