Te mennyit tudsz a rostokról?

Teszt

Játékunk véget ért!

Köszönjük, hogy játszottatok velünk! Nyerteseinket Facebook csatornánkon értesítjük.

Sorsolás és eredményhirdetés: 2023.03.21. 14:00
Játékszabályzat: https://igyteljesazelet.hu/jatekszabalyok

Úgy tűnik, még nem töltötted ki a tesztet.
Klikkelj az alábbi gombra és teszteld tudásod!

Gratulálunk, Te igazi „rostmester” vagy! Válaszaidból úgy látjuk tökéletesen tisztában vagy a rostok táplálkozásban betöltött szerepével és azzal is, hogy milyen élelmiszerek tartalmazzák a legtöbb rostot. Ugye nem is olyan nehéz bevinni a szervezetünkbe a javasolt 25-35 gramm mennyiséget?!  

Ha kiváncsi vagy a részletes eredményedre, kattints az alábbi gombra!

Látjuk, próbálsz odafigyelni a megfelelő rostbevitelre, van azonban még egy pár dolog, amire érdemes odafigyelni. Ne felejtsd, hogy a legjobb rostforrások a teljes értékű gabonafélék, mint például a zab, a barna rizs, a teljes kiőrlésű búzalisztből készült pékáruk és cereáliák, a zöldségek és gyümölcsök. Érdemes ezekből napi 4-5 alkalommal fogyasztani és persze mellette a folyadékfogyasztást és mozgást sem elhanyagolni a megfelelő bélműködés elősegítése érdekében.

Ha kiváncsi vagy a részletes eredményedre, kattints az alábbi gombra!

Úgy tűnik még sokat kell tanulnod a rostokról. A megfelelő rostbevitel fontos az egészséges bélműködés fenntartása érdekében. A rostok hatékonyabbá teszik a víz megkötését, az elfogyasztott ételek felszívódását, a bélműködést, az emésztést. Rostokban gazdag étrenddel, megfelelő mennyiségű folyadékfogyasztással és mozgással számos emésztőrendszeri probléma (pl.: székrekedés) megelőzhető. A felnőttek számára ajánlott átlagos napi rostbevitel: 25-35 gramm, melynek bevitele napi 4-5 alkalommal zöldségek, gyümölcsök és/vagy teljes kiőrlésű gabonafélék, olajos magvak megfelelő arányú fogyasztásával egyszerűen kivitelezhető. 

Ha kiváncsi vagy a részletes eredményedre, kattints az alábbi gombra!

fibertest2023

Az egészséges bélműködéshez, és az emésztési problémák megelőzéséhez nagyon fontos a megfelelő rostbevitel. Az rostban gazdag étrend kialakítása és a napi rutinba illesztése azonban nem olyan egyszerű, mint amilyennek tűnik. A változatosság mellett fontos a fokozatosság, hogy a szervezetünk fokozatosan alkalmazkodni tudjon a megváltozott étrendhez, így sok odafigyelést és türelmet igényel. Ilyenkor pedig jól jön egy kis plusz segítség.

A 100%-ban növényi eredetű vízoldékony rostot tartalmazó, por állagú OptiFibre® teljes mértékben feloldható ételekben és italokban anélkül, hogy azok ízét és állagát megváltoztatná, így a gyerekeknek is könnyen adagolhatod. 
Már 3 éves kortól adható, fogyaszthatják kismamák és cukorbetegek is. Segíti a bélműködés helyreállítását, és újra egyensúlyba hozza, szabályozza azt. Bélmotilitási zavarok (székrekedés, hasmenés, irritábilis bél szindróma) diétás ellátására szolgáló speciális, gyógyászati célra szánt élelmiszerünk vény nélkül kapható és hosszú távon is fogyasztható. 

Keresd a gyógyszertárakban.  Tudj meg többet a www.optifibre.hu oldalon. 
Fontos figyelmeztetés: orvosi ellenőrzés mellett alkalmazható. Gyermekeknek 3 éves kortól adható. Kizárólagos tápanyagforrásként nem alkalmazható.