Melletted robbant fel a vitaminbomba?

Teszt

Úgy tűnik, még nem töltötted ki a tesztet.
Klikkelj az alábbi gombra és teszteld tudásod!

Gratulálunk! Ha vitaminokról és ásványi anyagokról van szó, Te aztán tudod, miért annyira fontosak! Bár igazán kis mennyiségben van rájuk szükség, de elengedhetetlenek egészségünk megőrzése érdekében.

A megfelelő fogyasztáshoz figyelj továbbra is ételeid vitamin- és ásványi anyag tartalmára a sütés-főzés és a vásárlás során is!

Tudatos vásárlóként külön a figyelmedbe ajánljuk a félkész és kész termékekhez hozzáadott vitaminokról és ásványi anyagokról szóló írásainkat.

További érdekességekért, hasznos tudnivalókért olvasd el kapcsolódó cikkeinket!

Ha kiváncsi vagy a részletes eredményedre, kattints az alábbi gombra!

Látszik, hogy Téged érdekel ez a téma, hiszen többségében jó válaszokat adtál. Tudod, hogy bár szervezetünknek igazán kis mennyiségben van szüksége vitaminokra és ásványi anyagokra, mégis elengedhetetlenek egészségünk megőrzése érdekében.

Figyelj azért mindig arra, hogy a vitaminok élelmiszereink „Borsószem királykisasszonyai”. A fényre, a hőre, a levegő oxigéntartalmára érzékenyen reagálnak, léteznek azonban olyan konyhai praktikák, melyek bevetésével mérsékelheted a vitaminveszteséget.

További érdekességekért és hasznos tanácsokért olvasd el kapcsolódó cikkeinket a vitaminokról és az ásványi anyagokról!

Ha kiváncsi vagy a részletes eredményedre, kattints az alábbi gombra!

Hoppá! A vitaminok és ásványi anyagok elengedhetetlenek egészségünk megőrzése érdekében, ezért jó, ha tudod, mennyi az annyi, és milyen élelmiszerek fogyasztásával tudod biztosítani a szükséges vitamin- és ásványi anyag bevitelt. Érdemes megnézni a tesztben a helyes válaszokat, talán egy kicsit trükkösek voltak : )

Ha érdekel a téma, vitaminokkal kapcsolatos hasznos tippekért, érdekességekért olvasd el kapcsolódó cikkeinket!

Figyelmedbe ajánljuk Nyisd Ki a Nestlét rovatunkat is, ahol most a vitaminok és az ásványi anyagok mellett sok érdekes, hasznos cikket olvashatsz további fontos tápanyagokról, például a sóról, a zsírokról vagy a cukorról is!

Ha kiváncsi vagy a részletes eredményedre, kattints az alábbi gombra!

vitamintest

Gabonapelyhek monopoly játék