Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Ugye még nem unod a banánt?

Egy tökéletes recept a már nem túl friss banánok felhasználására. Gyors és egyszerű, hamar a család kedvence lesz a banánkenyér.

Jusson eszedbe ez a banános recept, ha már kezdenek barnulni a banánok (persze friss banánból is szuper!). Vagy akkor, amikor egy egyszerűen elkészíthető, de különleges finomságra vágysz. Napokig eláll, persze csak ha ellenálltok, és nem faljátok fel azonnal. 

Banánkenyér recept

Hozzávalók
22 dkg liszt
10 dkg vaj
15 dkg cukor
2 kk sütőpor
4 db banán meghámozva, pépesre törve 
½ tk só
2 tojás
aszalt gyümölcs, csoki darabok, magok ízlés szerint

 

  1. A sütőt melegítsd elő 180 C-ra (gázsütőn 4-es fokozat).
  2. Keverd össze az összes hozzávalót a magok, aszalt gyümölcs, és a csoki darabok kivételével. Ha a massza kész, öntsd bele a magokat, a szárított gyümölcsöt is, és a hozzávalókat jól keverd össze.
  3. Öntsd sütőformába (például hosszúkás kenyérsütő forma, vagy őzgerinc forma), tedd a sütőbe, és süsd aranybarnára. (Ez kb. 50 perc). Bár a tészta ilyenkor ragacsos még egy kicsit, ha beleszúrsz egy hústűt, már nem marad rajta.
  4. Hagyd kihűlni, aztán jó étvágyat!
Tegyél bele az aszalt gyümölcsön kívül diót, mogyorót. Szuper, ahogy a puha tésztát ellensúlyozza a magok roppanósága. Csoki darabokkal pedig a gyerekek tuti kedvence.

 

Gyerekeknek reggelire kakaó mellé, de akár tízóraira csomagolva is remek választás.