Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Spárga receptek, amiket imádni fogsz

Húsmentes villám menü hétvégékre

Könnyű, habos brokkolifelfújt

Nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthető, és nagyon finom ez a klassz brokkoli felfújt. Kisétkezésekre, köretnek, de akár főételnek is kiváló.

A brokkoli ásványi anyag- és vitamintartalmát tekintve említésre méltó a benne található C-vitamin, kálium, kalcium és a magnézium miatt. Érdemes frissen fogyasztani, de 1-2 napig eláll a hűtőben is.

 

Ha mégsem tudod pár napon belül felhasználni, forrázd le, és utána tedd el a mélyhűtőben. A fagyasztott brokkoli is remek alapanyag.

 

Brokkoli felfújt recept (~150 kcal/adag)

Hozzávalók (4 adaghoz)

1 fej brokkoli rózsáira szedve, roppanósra főzve
2 ek liszt
2 dl tej
1 ek vaj
2 tojás
1 Maggi Zöldségleves kocka
1l víz
5 dkg reszelt sajt
só, bors, őrölt szerecsendió ízlés szerint

 

  1. Dobd a Maggi Zöldségleves kockát 1 liter forrásban levő vízbe, majd tedd bele a rózsáira szedett brokkolit, és főzd addig, míg megpuhul, de nem lesz túl puha.
  2. Amíg a brokkoli fő, a vajat kis lábasban olvaszd fel, szórd bele a lisztet, és pirítsd egy-két percig.
  3. Lassan, folyamatos kevergetés mellett add hozzá a tejet, főzz belőle sűrű mártást. (Célszerű kézi habverőt használni ehhez a művelethez.)
  4. Amikor a mártás elkészült, keverd bele a reszelt sajtot, majd fűszerezd ízlés szerint.
  5. Keverd a langyosra hűlt mártásba a tojások sárgáit. A tojásfehérjéket csipet sóval verd kemény habbá, majd óvatosan ezt is keverd a mártáshoz.
  6. Muffin formákat kenj ki vajjal, tedd beléjük a roppanósra főtt brokkoli darabokat, és öntsd le őket a kész mártással úgy, hogy a formák ¾-ig legyenek tele.
  7. 180 fokra előmelegített sütőben süsd aranybarnára.