Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Tippek, ha otthon az egész család

Valentin napi posta a suliban

Ezt csomagold a suliba - Tízórai tippek

Bevállalós tízóraikat gyűjtöttünk össze a változatos étrend jegyében. Tízórais doboz 2.0 tippjeink következnek.

Ha már nem ragaszkodik foggal-körömmel a gyereked a szalámis zsemléhez, akkor a tízórais dobozba nagyon változatosan pakolhatsz finomságokat. Erre a lehetőségre hozzunk most ötleteket.

  1. Van élet a szendvicsen túl: Ha este egybesült hús volt vagy fasírt, miért ne mehetne ez is a dobozba? Csomagolhatsz mellé felvágott zöldségeket, teljeskiőrlésű pékárut. 
  2. Pékáruk változatosan: a kifli és a zsemle mellett egy pékségben számtalan finomság van még. A klasszikus kakaós csiga és túrósbukta mellett ott vannak az ismerős péksütik teljes kiőrlésű változatai, sós, töltött finomságok. Ha hazafelé együtt veszitek meg (vagy reggel, ha időben elindultok), akkor még ott az önálló választás öröme is.
  3. A tejtermékek: készíthettek otthon túrókrémet, körözöttet, sajtkrémet házilag. Ha együtt csináljátok, előre meg lehet kóstolni, akkor nem lesz belőle csalódás, amikor megtalálja másnap a szendvicsében.
  4. Változatos zöldségek: ez sokszor kritikus pont, érdemes tényleg változatosan, akár többfélét pakolni. Meghálálja magát a plusz idő, ha felaprítod, hasábra vágod. Sokkal vonzóbb egy sokszínű pálcikákból álló csokor, mintha egy répát kap pucolva.
  5. Nassolnivalók: főleg hétvégén elő tudtok készülni házi finomságokkal is. Süssetek zabkekszet, banánkenyeret, házi müzliszeletet, amit aztán a hét első napjaiban oda is tudsz csomagolni az iskolába – ameddig el nem fogy.
  6. Kínálva finomabb: ha valami újdonságot próbáltok ki, vihet belőle picivel többet. Kínálja meg bátran a padtársát, a barátait. Vonzóbb lesz így az étel!
     
Van olyan reggel, amikor nagy a rohanás, megy a dobozba a klasszikus szendvics és az alma. Nem kell minden nap, órákat tölteni a tízórais doboz megkomponálásával. De ha van egy kis időtök, engedjétek szabadon a fantáziátokat. Vond be a gyerekeket is!

 

Nestlé tippünk
Olvasd el granolás receptünket, ha a granolás, chia magos szeletet kipróbálnád házilag! A Nestlé Fitness szeletek és a Nestlé müzliszeletek sokféle ízben kaphatóak, ha nincs időd sütni, akkor próbáljátok ki őket!