Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Mire figyelj a kiegyensúlyozott étrend kialakításánál?

Tippek, ha otthon az egész család

4 gyakori probléma a gyerekek folyadékpótlásával kapcsolatban, és megoldásaik

A leggyakrabban arra panaszkodnak a szülők, hogy a gyerekek elutasítják a kínált innivalót, vagy elfelejtenek inni. Miért van ez? Mit tehetsz, hogy ellenkezés helyett inkább igyanak egy pohár vizet?

Mit tegyek, ha a gyerek rendszeresen elutasítja a kínált vizet?

A gyerekek sokszor utánozzák a felnőtteket. Mutass jó példát. Ha a gyerek azt látja, hogy te is rendszeresen iszol vizet, ő is inni fog. Helyezz vizet számára könnyen elérhető helyekre, mint az étkezőasztal, a szobája vagy az iskolatáska és a sporttáska.

 

Mit tegyek, ha azt mondja, hogy nem szomjas?

Magyarázd el neki, hogy a szervezetünk már folyadékhiányos állapotban van, amikor szomjasak vagyunk. A szomjúság megelőzésére kell törekedni, ezért fontos, hogy rendszeresen kisebb mennyiségű folyadékot fogyasszunk.

 

Sok gyerek, amikor szomjas, azonnal inni akar, nem tud várni egy kicsit sem

Gondoskodj róla, hogy mindig legyen a táskájában egy üveg víz, és te is mindig hordj magadnál folyadékot, lehetőleg ásványvizet. Így amikor szomjas, rögtön kéznél lesz a folyadék.

 

Hogy tudom befolyásolni, mennyit iszik a gyerek, amikor nem velünk van?

Magyarázd el neki a folyadékpótlás fontosságát, és kínáld őt rendszeresen vízzel. Ha a rendszeres ivás szokássá válik, akkor is figyelni fog rá, amikor nem vagytok együtt.