Variációk csemegekukoricára

Hogyan főzz kukoricát?

2 fantasztikus nyári hideg leves

Nagy melegben senki nem szeret a kelleténél többet állni a tűzhely mellett. Na, ezért jók ezek a levesek. Nem kell őket főzni, percek alatt elkészülnek és elképesztően finomak.  

Hideg gazpacho


Ez a spanyol leves megunhatatlan, a legegyszerűbben elkészíthető hideg nyári leves, és tele van vitaminnal. Csak dobd be a hozzávalókat a turmixgépbe, és kész is. Hűtve az igazi.
 
Hozzávalók (4 személyre)
2db 200g-os hámozott paradicsom konzerv
1/2 kígyóuborka
1-2 gerezd fokhagyma
1-2 szelet kenyér olívaolajon megpirítva
½ csokor bazsalikom
1 db piros, vagy sárga kaliforniai paprika
só,bors ízlés szerint
tabasco szósz, vagy chili – aki csípősen szereti!
1 tk balzsamecet
1 ek olívaolaj
1-2 tk cukor
 


Kovászos uborkakrém leves


Hozzávalók
4 kovászos uborka feldarabolva
3 dl kovászos uborkalé
3 dl víz
1 MAGGI Zöldségleves kocka
3 dl natúr joghurt
1 kis gerezd fokhagyma felaprítva

  1. A vízből és a MAGGI Zöldségleves kockából készíts alaplevet, majd hűtsd le. 
  2. Az összetevőket turmixszold össze, hűtőben hűtsd le. 
     
Kolbász chipsszel vagy pirított baconnel igazi nyári ínyencség, és mivel maga a leves igazán kalóriaszegény, nyugodtan belefér mellé egy kicsit testesebb feltét