Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Ezért hasznos, ha étkezési naplót vezetsz

Ha már majdnem üres a hűtő

Tippek, hogy lesz könnyebb az életmódváltás

Az életmódváltás hosszútávra szól, ezért nem érdemes elkapkodni. Jól megtervezett apró lépésenként haladva szinte észrevétlenül fog beszivárogni mindennapjaidba az egészéges életforma.

Légy tudatos!

Miért döntöttél a változás mellett? Mi a célod az életmódváltással? Gondold át, hogy pontosan miért vágsz bele és mit szeretnél elérni. A fő cél mellett, legyenek kisebb, rövidtávú céljaid, melyeket időről időre kipipálhatsz. Ha úgy érzed egyedül nem boldogulsz, nyugodtan kérj szakértői segítséget.


Legyen egy terved!

Lépésről lépésre tervezd meg, milyen élelmiszereket fogsz a jövőben előnyben részesíteni, és hogyan változtatod meg az étrended összetételét. Hogyan fogod tudni beépíteni mindennapjaidba a mozgást és a rendszeres, napi ötszöri étkezést. 


Fokozatosság

A siker kulcs az apró lépésekben rejlik. Ne támassz irreális elvárásokat magaddal szemben. Fokozatosan változtass étkezési szokásaidon és vezesd be a mozgást a mindennapjaidba. Ha ez sikerült, tedd őket rendszeressé. Higgy a kitartó munkában és a siker nem fog elmaradni.


Kreativitás

Keresgélj az ízlésednek megfelelő recepteket, alapanyagokat vagy a korábban kedvelt ételeid alakítsd át. Nem kell lemondanod a rántott húsról, csak ne bő olajban süsd ki, hanem tepsiben, prézlinek pedig teljes kiőrlésű panírt válassz. Ha imádod a pörköltet, készítsd el sovány húsból, egyél hozzá barnarizst és lehetőleg ne vacsorára edd. Légy kreatív, találd meg a helyettesítendő alapanyagokat és egészséges főzési technikákat. 

Nestlé tippünk
A MAGGI megújult krémlevesei és alapjai amellett, hogy egyszerűbbé és gyorsabbá teszik a főzést és ízletesek, tartósítószer hozzáadása nélkül, kizárólag olyan alapanyagokból készülnek, melyeket a saját konyhádból is ismerhetsz.


Motiváció

Rengeteg kitartásra és önfegyelemre lesz szükséged, ne engedd, hogy túl hamar elfogyjon a lendületed. Van, aki más ember sikereiből motiválódik, van, aki pedig abból, hogy fizikailag jobban érzi magát, szebb lett a bőre, jobb a közérzete, esetleg egy számmal kisebb ruhaméretre váltott.


Vond be a családot

Sokkal könnyebb betartani az új életmódodat, ha nem érzed magad egyedül és a család is nyitottan áll az újdonságokhoz. Vond be párod akár a napi mozgásba, akár az új étkezési szokásaidba. Nem lesz nehéz, hiszen egy kis kreativitással ugyanolyan finom, de sokkal egészségesebb ételekkel tudod meglepni családod minden tagját.