Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Kókusztej, mandulaital vagy rizsital? Melyik legyen?

Hozd mozgásba emésztőrendszeredet!

Mi lehet fontos a kiegyensúlyozott életmódhoz?

Újévi fogadalmaid most majd elűznek minden elhajlást, rendetlenséget, kiszámíthatatlanságot? Innentől az egészséges étrend, a rendszeres mozgás és a megtervezett idő lesz az úr? Mennyire legyél szigorú magaddal?

A kiegyensúlyozottság nem vasfegyelmet jelent. Ha vannak konkrét céljaid és elvárásaid a következő évvel kapcsolatban az jó alap a kiegyensúlyozott életmódhoz. A kiegyensúlyozottsághoz azonban tartozik egy jó adag rugalmasság, alkalmazkodás, elégedettség és elfogadás is. 


Önfegyelem és elfogadás

Ahhoz, hogy valóra váltsd a terveidet, általában szükséged van önfegyelemre. A leggyakoribb újévi kívánságokhoz, mint például az egészséges táplálkozáshoz, a súlyod megőrzéséhez, vagy akár pár kiló leadásához fontos, hogy hosszabb távon gondolkodj. 
Az étrended megváltoztatásához kell egy kis önfegyelem, de nem árt mellette jó adag elfogadás és önismeret is. Nagyon szereted a csokoládét? Valószínűleg nem fogod tudni örökre száműzni az étrendedből. Nem is ez a cél! Inkább tűzz ki betartható célokat! Egyél kevesebbet, vagy ritkábban csokit, desszertet, de ne vond meg teljesen magadtól. Ellenben beiktathatsz több mozgást párhuzamosan, így nyugodtabb lehet a lelkiismereted. Ha a finom pékáru a gyengéd, akkor hétvégén engedj meg magadnak egy-két habos, fehér zsemlét, de a hétköznapokon teljes kiőrlésű péksüteményeket válassz!

Szabályok és rugalmasság

A kiegyensúlyozott életmód kialakításához a táplálkozás és a mozgás mellett még sok minden hozzájárul. Szabályokkal és tervekkel megkönnyíted a saját dolgodat, de ezeket kezeld egészséges rugalmassággal. Oké, hogy minden szerdán edzőterembe mész, nagyon büszke lehetsz, ha ezt rendszeresen betartod. Ellenben, ha a legjobb barátodnak aznap van a születésnapja, akkor nyugodt szívvel válaszd azt a programot. Nem egy alkalmon fog múlni az állóképességed. 
A kiegyensúlyozott életmód akkor működik igazán jól, ha tudsz időt szánni a fontos dolgokra. Ilyen az egészséged, a családod, a munkád, de ide tartoznak a kedvteléseid, a barátaid, a szórakozás és a pihenés is. Haladj lépésenként, hogy harmonikus, teljes életet alakíts ki magad és családod számára.