A stressz

Okos Snack
Okos Snack Program

Stresszt kiváltó dolog lehet minden, ami változást hoz az életünkbe, amire valahogyan reagálnunk kell. A stressz alapvetően jó dolog, ez segít nekünk a túlélésben. A stressz eredetéhez vissza kell mennünk az őskorba, amikor még egészen más volt az ősemberek élete.

Ma már nem küzdünk mamutokkal, de nagyon sok változással, akadállyal és kihívással igen. A stresszválasz azonban nem változott, ugyanazok a folyamatok zajlanak le a testünkben, mint régen. Gondoljatok bele, hogy ki lehet fáradni egy jó kis futás után, ugyanígy ki lehet fáradni a stresszben is. A gyerekek sokszor rugalmasabbak, könnyebben reagálnak egy-egy változásra, de van, hogy a gyerekeknek is nehéz és megviselő állapot ez. Ha így érzitek, akkor arra bizony fontos odafigyelni.

Töltsd le az oktatóanyagot!

Letöltés (PDF)
 

Az Így teljes az élet Okos Snack aloldalon található tartalmak az Okos Snack programban résztvevő pedagógusok és szülők számára készültek. Az oktatási program mindennemű tudásanyaga a Nestlé Hungária Kft. tulajdonát képezi, azok pedagógiai céllal való felhasználása kizárólag a Nestlé Hungária Kft. írásos engedélyével történhet meg.