Maradékmentő medvehagymás-sonkás rakott tészta

Étkezés
Maradékmentő medvehagymás-sonkás rakott tészta
4

Hozzávalók

  • 35 g Maggi Rakott tészta alap
  • 200 ml tejszín
  • 300 ml víz 
  • 20 dkg sonka
  • 2 ek olaj
  • 1 ek paradicsompüré
  • 320 g durumtészta
  • 7 dkg sajt
  • 1 csomag medvehagyma
  • só, bors ízlés szerint

Elkészítés

  1. Keverd el a Maggi Rakott Tészta alapot 200 ml tejszínben és 300 ml vízbe. Időnként megkeverve főzd kb. 1 percig.
  2. Add hozzá a paradicsompürét, az apróra vágott medvehagymát, majd sózd, borsozd ízlés szerint. 
  3. A nyers tésztát öntsd a tepsibe, szórd rá a csíkokra vagy kockákra vágott sonkát, és öntsd rá az elkészített Maggi Rakott Tészta alapot. Az egészet szórd meg sajttal.
  4. 200°C-ra előmelegített sütőben süsd 25 percig.

A MAGGI maradékmentő alapok segítségével a kamrádban, hűtődben megmaradt hozzávalókból is változatos, ínycsiklandó ételeket készíthetsz. A rakott tészta alap harmonikus ízvilágát a szárított zöldségek és fűszernövények biztosítják. A recepten pedig változtass bátran aszerint, milyen maradék alapanyagokat találsz a konyhában.