Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Tippek medvehagyma felhasználásához

3 recept snidlingből

Zöldségpörkölt egy kis csavarral

Egészen hagyományosan indul, aztán két összetevő az egészet megváltoztatja. Próbáld ki a keleties fűszerezésű, kókuszkrémes pörit!

Tökéletes választás januárban, amikor az újévi fogadalmak mámorában legtöbben elhatározzuk, hogy jobban odafigyelünk majd a kiegyensúlyozott táplálkozásra és a mértékletességre. Meg egyébként az év bármely szakában, hiszen sokféle idényzöldségből elkészítheted szinte percek alatt, és tényleg nagyon finom!

Gyerekeknek lehet, hogy egy kicsit túl fűszeres, de ezen könnyen segíthetsz az arányok megváltoztatásával.
Köretnek főzz hozzá barnarizst vagy kölest, így rögtön egy szuper gluténmentes, vegetáriánus fogást varázsolhatsz az asztalra.

Kókuszkrémes zöldségpörkölt

Hozzávalók
40 dkg gomba megpucolva, feldarabolva
2 kisebb cukkini megmosva, kisebb kockákra vágva
1 kis fej vöröshagyma felaprítva
1 gerezd fokhagyma összezúzva
1 paprika apróra vágva
2 paradicsom apróra vágva
kb. 2 dl víz
2 tk MAGGI Fokhagymás fűszerkeverék
2 tk őrölt római kömény
1 tk őrölt koriander
2 dl kókuszkrém
2-3 ek olaj

  1. Lábosban, forró olajon pirítsd meg a vöröshagymát, dobd rá a zúzott fokhagymát, és mielőtt az is megpirulna, add hozzá a fűszereket. Hagyd, hogy jól feloldódjanak az olajos hagymában, és kieresszék aromájukat. Ez 1-2 perc.
  2. Tedd az edénybe a paradicsomot és a paprikát is, önts rá kevés vizet, és várj, míg lassú tűzön megpuhulnak. Ha elfő a víz, pótold.
  3. Ha a pörkölt alap elkészült, tedd bele a cukkinit és a gombát, pirítsd 2 percig, önts rá kb. 1 dl vizet, és főzd, míg az összes zöldség megpuhul. 
  4. Keverd bele a kókuszkrémet, és kóstolás után, ízlés szerint sózd, borsozd.