Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Zeller másképp

A zellert sokan méltatlanul csak a levesbe száműzik. Pedig nagyon jól használható, nagyon finom, rostdús és könnyen beszerezhető zöldség. Kedvcsináló zelleres receptek következnek.

Rakott zeller recept

Ez gyakorlatilag a rakott krumpli zelleres változata, érdemes kipróbálni!
 

Hozzávalók
3 db zeller 
1 ek Maggi Ízvarázs –sok zöldséggel
5 db tojás
10 dkg kolbász
1 nagy doboz tejföl
10 dkg füstölt sajt lereszelve
só, bors ízlés szerint
 

  1. A zellereket meghámozod, és 1 cm-es karikákra vágod, megpárolod, végül megszórod a Maggi Ízvarázzsal.
  2. Közben a tojásokat főzd keményre, karikázd fel, sózd. A kolbászokat szintén szeleteld fel.
  3. Hőálló tál aljára helyezz egy réteget a zeller szeletekből. Kend meg tejföllel, majd erre jön egy réteg tojás, majd kolbász, majd megint a zeller, amit megint kenj meg tejföllel, végül szórd meg reszelt sajttal.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig süsd.

 

Sült zeller recept

Ezt a fogást ehetitek mártogatósokkal, főzelékhez feltétként vagy rostos köretként is.

Hozzávalók
1 zellergumó
1 Maggi Zöldségleves kocka
5-6 ek liszt
só, bors, szerecsendió
vaj
 

  1. A Maggi kockából víz hozzáadásával készíts zöldségleves alaplevet.
  2. A zellert pucold meg, kb. 1 cm-es szeletekre vágd, majd az alaplében főzd puhára.
  3. Miután kivetted a vízből, várd meg, míg kihűl.
  4. A lisztet a fűszerekkel mélytányérban keverd össze, a kihűlt zeller szeleteket forgasd meg benne, majd vajban süsd ki.