Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Wokból egzotikust egyszerűen

A wokban sült zöldségek egészen különlegesen finomak, ráadásul ezzel a konyhai technikával a vitamintartalmukat is jobban megőrzik.

Nagyot változtak a konyhai szokások az elmúlt 150 évben. Egyre egészségtudatosabban táplálkozunk, a kiegyensúlyozott táplálkozás érdekében új konyhai eljárásokat fedezünk fel, a globalizációval pedig más nemzetek konyháit is könnyebben megismerhetjük. 
Ezekre remek példa ez a recept, mely egy falat Ázsiát varázsol asztalunkra. Ehetitek főételnek rizzsel, vagy köretnek sülhúsokhoz egyaránt.

Hozzávalók
1 dl olaj
2 kk őrölt római kömény
2 kk őrölt koriander
1 kk kurkuma
1 csomag petrezselyem
1 fej vöröshagyma apróra vágva
3 krumpli meghámozva, kockákra vágva
1 cukkini kockára vágva
1 kaliforniai paprika apróra vágva
fél fej karfiol rózsáira szedve
20 dkg zöldborsó
só, bors ízlés szerint
 

  1. A hagymát olajon pirítsd üvegesre.
  2. Add hozzá a porfűszereket, és lassú tűzön pirítsd fél percig. Vigyázz, hogy ne égjenek oda a fűszerek.
  3. Add hozzá a zöldségeket, keverd őket össze a fűszeres olajjal, és fedő alatt süsd őket olyan hőfokon, hogy egy kicsit odakapjanak, de ne égjenek meg. Időnként kevergesd meg. Ha úgy érzed, hogy nagyon odapirulnának a zöldségek, egy kevés vizet önthetsz alá.
  4. Amikor puhára főttek a zöldségek (kb. 20 perc), vedd le a fedőt, és sózd meg, majd hintsd meg petrezselyemmel. Süsd még 3 percig.
  5. Tálald rizzsel és csatnival vagy hússal.