Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Túrós pogácsa percek alatt

Elronthatatlan farsangi fánk

Vendégváró falatok percek alatt

Spontán összejövetel van kialakulóban és ötleted sincs, hogy mivel kínáld meg a vendégeket? Lehet, hogy csak a hűtőben kell körülnézned és máris lesz mit az asztalra tenni!

Mindennek megvan a titka. Például egy-egy olyan alapanyag, amiből mindig érdemes otthon tartanod. A következő receptjeink alapja a leveles tészta, ami egy igazi jolly joker a konyhában. Meglátod, hogy ezekhez a receptekhez nem is kell sokkal több alapanyag és sok idő sem. Mire csengetnek a vendégek az a minimum, hogy finom illat terjeng majd a lakásban.

Sajtos batyuk

Hozzávalók
2 csomag leveles tészta
1 nagy tejföl
300 g gouda sajt
1 ek MAGGI Fokhagymás fűszerkeverék
 

  1. Reszeld le a sajtot, majd keverd össze a tejföllel és a MAGGI Fokhagymás fűszerkeverékkel. Sót ne adj hozzá, mert a fűszerkeverék tartalmazza a sót is.
  2. A leveles tésztát vágd egyforma négyszögekre, a közepébe tegyél a sajtos keverékből annyit, hogy utána még össze tudd zárni.
  3. Összehajtogatás: a négy csücskét fogd össze középen és tekerj rajta egyet.
  4. 180 fokos sütőben és 20-25 perc alatt süsd aranybarnára.

Ha szeretnéd, hogy még szebb, aranybarna legyen a batyu, kend meg tojással a tetejét!

 

Görög tekercsek

Hozzávalók
1 csomag leveles tészta
250 g csirkemell sonka
200 g feta
1 kis doboz tejföl
1 ek MAGGI Gyros fűszerkeverék

  1. Keverd össze a tejfölt a fetával, készíts belőle homogén krémet és add hozzá a MAGGI Gyros fűszerkeveréket
  2. Terítsd ki a leveles tésztát és kend meg egyenletesen a krémmel.
  3. A csirkemell sonka szeleteket tedd a krémre úgy, hogy teljesen lefedje a tésztát mindenhol.
  4. A hosszabb oldala mentén szorosan tekerd fel a tésztát, majd vágd kb. 1cm-es szeletekre, így csigákat fogsz kapni.
  5. A csigákat fektesd sütőpapírral bélelt tepsire, és 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt süsd aranybarnára.
A teljes görög élményhez készíts hozzá egy tzatzikit: 1 kígyóuborkát reszelj le, sózd meg, majd nyomkodd ki alaposan a levét. Keverd össze 1 gerezd zúzott fokhagymával, 1 doboz görög joghurttal vagy tejföl és joghurt keverékével és 1 ek olívaolajjal. Hidd el, mindenki megnyalja majd mind a tíz ujját utána!

 

Gombás párnácskák

Hozzávalók
2 csomag leveles tészta
3-4 nagyobb fej csiperkegomba
1 db vöröshagyma apróra vágva
200 ml főzőtejszín
250 g trappista sajt
1 ek MAGGI Pikáns fűszerkeverék
2 ek olaj

  1. A felaprított vöröshagymát forró olajon pirítsd üvegesre.
  2. Add hozzá a megpucolt, apró darabokra vágott gombát, időnként megkeverve pirítsd meg.
  3. Ameddig sül a gomba, addig reszeld le a sajtot.
  4. Mikor már elfőtt a gomba leve, öntsd rá a főzőtejszínt és add hozzá a MAGGI Pikáns fűszerkeveréket. A fűszerben levő fahéj, gyömbér és chili paprika igazán különlegessé fogja tenni ezt az egyszerű ételt. Mivel a fűszer már a sót is tartalmazza, nem lesz szükség külön sózásra.
  5. Hagyd, hogy a szósz egyszer felforrjon, aztán vedd le a tűzről.
  6. Most jön a párnácskakészítés: terítsd ki a leveles tésztát és vágd fel egyenlő négyszögekre.
  7. A gombás töltelékből tegyél minden négyszög egyik felére, szórj bele egy kis sajtot, majd hajtogasd össze. 
  8. Összehajtogatás: hajtsd rá az üres felét a töltelékes felére majd egy villával nyomkodd le. Ettől szép is lesz és úgy is fog maradni.
  9. Ha összehajtogattad, akkor a tetejét hintsd meg egy kis sajttal és mehet be a 180 fokos sütőbe, ahol kb. 20 perc alatt megsül és tálalhatod.
Ugyanez a finomság paradicsomos változatban is elkészíthető. Ez esetben a tejszín helyett használj MAGGI gombás-olívás szószt.

 

Nestlé tippünk
Tudtad, hogy a MAGGI Fűszerkeverékek csak olyan összetevőket tartalmaznak, melyek a konyhából is ismerősek, ráadásul a szárításos technológiának köszönhetően tartósítószer hozzáadása nélkül készülnek?