Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Banán sushi palacsintából? Ez a desszert telitalálat!

Forró kényeztetés az egész családnak

Vendégváró falatok percek alatt

Spontán összejövetel van kialakulóban és ötleted sincs, hogy mivel kínáld meg a vendégeket? Lehet, hogy csak a hűtőben kell körülnézned és máris lesz mit az asztalra tenni!

Mindennek megvan a titka. Például egy-egy olyan alapanyag, amiből mindig érdemes otthon tartanod. A következő receptjeink alapja a leveles tészta, ami egy igazi jolly joker a konyhában. Meglátod, hogy ezekhez a receptekhez nem is kell sokkal több alapanyag és sok idő sem. Mire csengetnek a vendégek az a minimum, hogy finom illat terjeng majd a lakásban.

Sajtos batyuk

Hozzávalók
2 csomag leveles tészta
1 nagy tejföl
300 g gouda sajt
1 ek MAGGI Fokhagymás fűszerkeverék
 

  1. Reszeld le a sajtot, majd keverd össze a tejföllel és a MAGGI Fokhagymás fűszerkeverékkel. Sót ne adj hozzá, mert a fűszerkeverék tartalmazza a sót is.
  2. A leveles tésztát vágd egyforma négyszögekre, a közepébe tegyél a sajtos keverékből annyit, hogy utána még össze tudd zárni.
  3. Összehajtogatás: a négy csücskét fogd össze középen és tekerj rajta egyet.
  4. 180 fokos sütőben és 20-25 perc alatt süsd aranybarnára.

Ha szeretnéd, hogy még szebb, aranybarna legyen a batyu, kend meg tojással a tetejét!

 

Görög tekercsek

Hozzávalók
1 csomag leveles tészta
250 g csirkemell sonka
200 g feta
1 kis doboz tejföl
1 ek MAGGI Gyros fűszerkeverék

  1. Keverd össze a tejfölt a fetával, készíts belőle homogén krémet és add hozzá a MAGGI Gyros fűszerkeveréket
  2. Terítsd ki a leveles tésztát és kend meg egyenletesen a krémmel.
  3. A csirkemell sonka szeleteket tedd a krémre úgy, hogy teljesen lefedje a tésztát mindenhol.
  4. A hosszabb oldala mentén szorosan tekerd fel a tésztát, majd vágd kb. 1cm-es szeletekre, így csigákat fogsz kapni.
  5. A csigákat fektesd sütőpapírral bélelt tepsire, és 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt süsd aranybarnára.
A teljes görög élményhez készíts hozzá egy tzatzikit: 1 kígyóuborkát reszelj le, sózd meg, majd nyomkodd ki alaposan a levét. Keverd össze 1 gerezd zúzott fokhagymával, 1 doboz görög joghurttal vagy tejföl és joghurt keverékével és 1 ek olívaolajjal. Hidd el, mindenki megnyalja majd mind a tíz ujját utána!

 

Gombás párnácskák

Hozzávalók
2 csomag leveles tészta
3-4 nagyobb fej csiperkegomba
1 db vöröshagyma apróra vágva
200 ml főzőtejszín
250 g trappista sajt
1 ek MAGGI Pikáns fűszerkeverék
2 ek olaj

  1. A felaprított vöröshagymát forró olajon pirítsd üvegesre.
  2. Add hozzá a megpucolt, apró darabokra vágott gombát, időnként megkeverve pirítsd meg.
  3. Ameddig sül a gomba, addig reszeld le a sajtot.
  4. Mikor már elfőtt a gomba leve, öntsd rá a főzőtejszínt és add hozzá a MAGGI Pikáns fűszerkeveréket. A fűszerben levő fahéj, gyömbér és chili paprika igazán különlegessé fogja tenni ezt az egyszerű ételt. Mivel a fűszer már a sót is tartalmazza, nem lesz szükség külön sózásra.
  5. Hagyd, hogy a szósz egyszer felforrjon, aztán vedd le a tűzről.
  6. Most jön a párnácskakészítés: terítsd ki a leveles tésztát és vágd fel egyenlő négyszögekre.
  7. A gombás töltelékből tegyél minden négyszög egyik felére, szórj bele egy kis sajtot, majd hajtogasd össze. 
  8. Összehajtogatás: hajtsd rá az üres felét a töltelékes felére majd egy villával nyomkodd le. Ettől szép is lesz és úgy is fog maradni.
  9. Ha összehajtogattad, akkor a tetejét hintsd meg egy kis sajttal és mehet be a 180 fokos sütőbe, ahol kb. 20 perc alatt megsül és tálalhatod.
Ugyanez a finomság paradicsomos változatban is elkészíthető. Ez esetben a tejszín helyett használj MAGGI gombás-olívás szószt.

 

Nestlé tippünk
Tudtad, hogy a MAGGI Fűszerkeverékek csak olyan összetevőket tartalmaznak, melyek a konyhából is ismerősek, ráadásul a szárításos technológiának köszönhetően tartósítószer hozzáadása nélkül készülnek?