Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Variációk csemegekukoricára

Próbáljátok ki párolva vagy grillezve is Kukoricakészítési fortélyok következnek a változatos csemegézéshez.

Párolt kukorica

Hozzávalók
kukorica
vaj
fokhagyma

 

A megtisztított kukoricacsöveket bekenjük az olvasztott vaj, zúzott fokhagyma és só elegyével. A megkent csöveket egyesével alufóliába csomagoljuk, 200 fokra előmelegített sütőben 45 percig pároljuk, majd kicsomagoljuk. 

Még intenzívebb az ízhatás, ha az olvasztott vajba egy kevés chilit is keversz. Ha nem akarsz csípős fűszerezést, próbáld ki a metélőhagymát!

 

Sült kukorica

Nyáron, grillszezonban percek alatt elkészítheted. Ehetitek magában vagy köretként akár grillhúsok mellé. A kukoricát süsd a grillrácson kb. 25 percig, közben forgasd meg, hogy minden oldalát megkapja egy kicsit a tűz. Ha kész, kend be egy kevés vajjal.

Gyorsít a folyamaton, ha a kukoricákat előfőzöd, így utána tényleg csak egy pár perc és megsülnek a grillen.

Amivel ezt az ételt igazán fel lehet dobni, az a vaj. Készíts hozzá változatos fűszervajakat! A mi kedvencünk a fokhagymás-petrezselymes és a limeos-chilis fűszervaj.