Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Újhagymás sült cékla saláta dióval

Egyik kedvenc téli alapanyagunk a cékla. Ha eddig csak a savanyított változatot ismerted, neked még sok meglepetést okozhat ez a vitamindús zöldség. Próbáld ki a sült céklát


Hozzávalók

3 cékla gumó

2 szál újhagyma vékonyra karikázva

1 ek olívaolaj

1 kis marék dió durvára törve

1 kis doboz natúr joghurt

5 dkg feta sajt (elhagyható)
 

  1. A céklákat alaposan mosd meg, kend át egy kevés olívaolajjal, csomagold őket egyesével alufóliába, és 220 fokra előmelegített sütőben süsd puhára. Ez kb. 50 perc. Akkor sültek meg, amikor a hústűt simán át tudod rajtuk szúrni.
  2. Miután a céklákat kivetted a sütőből, csomagold ki őket, kis hűlés után hámozd meg, és vágd kb. 1 cm-es kockákra.
  3. Amikor teljesen kihűltek, öntsd össze az apróra vágott újhagymával, sózd, borsozd, locsold meg egy kevés olívaolajjal, majd öntsd rá a joghurtot és keverd össze.
  4. Tetejére szórj diót és morzsolt feta sajtot.