Gombaimádó spagetti, az új családi kedvenc

Uborka szendvics

Tüzes receptek téli hideg ellen

Mikor, ha nem most? Kívül-belül melengető finomságok következnek.

Egyesek odavannak értük, mások egyáltalán nem kedvelik a csípős ételeket. Most a téli hidegben érdemes egy-egy fogást igazán fűszeresen, erősen kipróbálni. Csípős receptek következnek levestől a desszertig.

 

Csípős mexikói leves tortilla chipsszel


Hozzávalók
1 fej vöröshagyma
70 g csemegekukorica 
200 g vörösbab 
1 gerezd fokhagyma összezúzva
1 tk őrölt fűszerpaprika 
1 szárított chili összemorzsolva
só, bors ízlés szerint
1 tk szárított kakukkfű
1 MAGGI Erőleves kocka
1 marék tortilla chips
5 dkg reszelt trappista sajt
1 ek olívaolaj
1.2 l víz
 

  1. A hagymát aprítsd fel, és olajon , a zúzott fokhagymával együtt pirítsd üvegesre. Vedd le a tűzről, morzsold bele a leveskockát, szórd rá a fűszereket, keverd meg. 
  2. Öntsd fel vízzel, és forrásig főzd. Ezután szórd bele a babot és a kukoricát. 
  3. Főzd tovább, közben, ha úgy érzed, még fűszerezheted. Kb. 15 perc múlva vedd le a tűzről, tortilla chipsszel, reszelt sajttal tálald.
     
1-2 teáskanál tejföl, esetleg egy kevés aprított koriander is nagyon illik hozzá.

 

Csípős oldalas


Hozzávalók
1 kg oldalas
1-1,5 dl olívaolaj
3 gerezd fokhagyma összezúzva
1,5 tk mustár
1 tk őrölt pirospaprika
1 tk méz
szárított chili összemorzsolva ízlés szerint
só, bors
 

  1. A hozzávalókat keverd össze, készíts pácot belőle, alaposan kend meg vele az oldalas minden oldalát, a maradék páccal jól öntsd nyakon és lefedve, legalább 1 órát hagyd állni a hűtőben.  
  2. 200 fokra előmelegített sütőben, kb. 2 órán át tepsiben vagy hőálló tálban lefedve süsd, majd 1 órát fedő nélkül pirítsd. 

Chili nélkül is fantasztikusan finom, de a chili teszi igazán izgalmassá.

 

Vágj karikákra 2-3 fej vöröshagymát, és süsd az oldalassal együtt. Sőt, tehetsz a tepsibe más zöldségeket is. A mi kedvencünk, ha teszünk mellé félbe vágott paradicsomot, egész paprikát, olívabogyót, cukkinikarikákat és gombafejeket is.