Így használd a spárgát

Tippek egészséges táplálkozáshoz

Tűzbe hoz az alma csatni

Íme egy trükk, hogyan tüzeld fel a magányos sült csirkét Ha nem akarsz sokat bajlódni a főzéssel, mégis valami különlegeset szeretnél, készíts a sült hús mellé alma csatnit

A csatni egy indiai eredetű szósz.  Zöldségből és gyümölcsből is készíthető, ízvilága nagyon intenzív, fűszeres, ezért a semlegesebb ízű sós ételeket - mint a csirke vagy a rizs - remekül feldobja. Állaga lekvárszerű, sűrű. Az alma csatni egyszerű, gyorsan elkészül, és ráadásul minden hozzávalója könnyen beszerezhető. 

 

Alma csatni (4 adag)

Hozzávalók

6 db közepes méretű alma 
1,5 kk csillagánizs (darálva)
2 ek vaj
2 db szárított erős pirospaprika összemorzsolva
1 kk kurkuma
50 ml víz
6 ek cukor

  1. Az almákat mosd meg, hámozd meg, és vágd kis kockákra.
  2. A vajat melegítsd fel, a csillagánizst, a kurkumát és a paprikát enyhén pirítsd meg benne.
  3. Keverd meg az almakockákat, és párold 5-6 percig lassú tűzön.
  4. Öntsd alá a vizet, fedő alatt nagy lángon, gyakran kevergetve főzd kb. 15 percig (míg az alma megpuhul).
  5. Add hozzá a cukrot, és addig kevergesd, amíg a csatni besűrűsödik.
Remek kiegészítő egy sült csirke szelethez rizzsel tálalva.  Próbáld ki a Maggi Szaftos csirke steak alapot, mely segítségével zsiradék hozzáadása nélkül készíthetsz percek alatt ízletes csirkesültet. 
Gyerekeknek készíthetünk chili nélkül „hamis csatnit”.