Variációk tortilla tekercsre

Főzelék rántás nélkül

Tortilla cukkiniből?

Igen! És milyen finom! Még azok is imádják, akik amúgy nem nagy cukkini rajongók. Kalóriaszegény, rostban gazdag, változatosan és egyszerűen elkészíthető. Mi kell még?

Készítsd el ezt a „hamis” tortillát, tegyél rá grillezett zöldségeket, sovány húst, joghurtot, zöldfűszereket, és máris kész a könnyű vacsora. Vendégvárónak is tökéletes, ilyenkor többféle feltéttel is készülhetsz, így mindenki ízlése szerint állíthatja össze a menüt. 

 

Hozzávalók (6 tortillához)

1 bögre reszelt, kinyomkodott cukkini (ez kb. 3-4 kisebb saláta cukkiniből jön össze)
1 db tojás
7 dkg teljes kiőrlésű liszt
1 gerezd fokhagyma összezúzva (elhagyható)
1 kk só
1 tk oregánó
bors ízlés szerint

 

  1.  A reszelt cukkinit keverd össze a sóval, és hagyd állni, míg elkezd levet engedni. Ekkor jó alaposan nyomkodd ki a levét. Ez azért fontos, mert ha nedves marad, a tésztád szét fog esni.
  2. Keverd a kinyomkodott reszelékhez a lisztet, a tojást és a fűszereket.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsire halmozz fagyigombócnyi adagot a masszából, majd kézzel lapírsd kör alakúra úgy, hogy egy kb 2mm vastag, 10 cm átmérőjű „tésztát” kapj. Az egész massza kb. 6 tortilla-ra lesz elég.
  4. 180°C-ra előmelegített sütőben kb 20-30 perc alatt sülnek meg. Akkor jó, amikor a széle már barnul, és a „tészta” összeáll. 

 

Nestlé tippünk
Olaszos ízvilágot érhetsz el, ha a tortilla lapokat vékonyan az új MAGGI paradicsom alapú üveges szószaival, vagy MAGGI Bolognai alapból készült szósszal kened meg. De simán, egy finom sajtszósszal megkenve is fantasztikus!