Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Ezek a lencsés finomságok biztosan meghozzák az újévi szerencsédet

Kedvenc padlizsán receptjeink, amiket neked is ki kell próbálnod

Tojást tojással

Ha húsvét, akkor tojás. Ha tojás, akkor pedig miért ragadnál le a főtt tojásnál? Próbáld ki ezeket a recepteket is!

Szuper húsvéti vendégvárók, de évközben is bármikor megcsinálhatod, a család legnagyobb örömére! A tojássaláta szinte biztosan be fog kerülni kedvenc grillköreteid közé is.

 

Almás-majonézes tojássaláta recept

Hozzávalók (4 főre)
4-6 főtt tojás cikkekre vágva
5 ek majonéz
3 dl tejföl
10 dkg sajt lereszelve
1 csokor újhagyma karikákra vágva
2 savanykás alma
fél citrom leve
só, bors ízlés szerint
Salátalevél, dió a díszítéshez - elhagyható
 

  1. Az almákat hámozd meg, nagy lyukú reszelőn reszeld le, locsold meg a citrom levével, majd keverd össze a tejföllel, majonézzel, sóval, borssal.
  2. Keverd az almás-majonézes krémhez a tojásokat, az újhagymát és a reszelt sajtot is.
     
Nagyon jól mutat salátaleveleken tálalva. Díszítéshez szórj a tetejére pirított diót.

 

Töltött tojás recept

 

A töltött tojásnak számos változata létezik, attól függően, hogy mit töltesz vissza a tojásba. A legegyszerűbb változat a hagyományos kaszinótojás, ezt aztán lehet tovább turbózni.

Az alap mindegyik változatnál ugyanaz: a főtt tojásokat hosszában kettévágod, a sárgájukat kiveszed, és fűszerekkel, „lágyító anyagokkal” összekevered, majd visszatöltöd a tojásba.

Mit tölts a tojásba?

  • Kaszinótojás: 5 tojáshoz 1 ek majonéz, 1 tk mustár, 2-3 ek tejföl, só, bors, petrezselyem
  • Zöldséges töltött tojás: kaszinótojás összetevői mellett újhagyma, apróra vágott pirított gomba
  • Sonkás töltött tojás: Kaszinótojás+ apró kockákra vágott sonka, újhagyma
  • Sajtimádó töltött tojás: ehhez a majonéz-tejföl páros helyett készíts sajtszószt MAGGI sajtszósz alapból, ezt keverd el a tojássárgájával, petrezselyemmel, hagymával és a sonkával

 

Frittata recept


A frittata, azaz az olasz tojáslepény nagyon hasonlít az omletthez, csak a frittata lágyabb, és sütőben sül. És ami szuper jó benne, bármit bele tehetsz, amit a hűtőben találsz. 
De, ha már húsvét, akkor jöjjön most egy sonkás frittata recept:

Hozzávalók

8 tojás
1 csokor petrezselyem apróra vágva
1 kis vöröshagyma felaprítva
15 dkg sonka apró kockákra vágva
5 dkg sajt lereszelve
2 ek tej
2 ek étolaj
só, bors ízlés szerint
 

  1. A sonkát serpenyőben, kevés olajon, a vöröshagymával pirítsd meg.
  2. Közben a tojásokat öntsd egy tálba, sózd, borsozd, keverd hozzá a petrezselymet, a tejet és a sajtot, keverd el villával, mintha rántottát készítenél, majd öntsd a pirított sonkára. 
  3. Amikor azt látod, hogy a serpenyő széleinél a tojásos keverék kezd megszilárdulni, tedd az egészet 200 fokra előmelegített sütőbe.
  4. A sütőben kb. 10 perc alatt megsül. Vigyázz, ne süsd sokáig, mert akkor túlságosan kiszárad. 

 

Ha a remek fogásokat igazán ötletesen szeretnéd tálalni, nézd meg kreatív húsvéti tálalási ötleteinket is!