Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Kedvenc padlizsán receptjeink, amiket neked is ki kell próbálnod

Így még te is szeretni fogod a kelkáposztát!

Tippek saláta készítéshez

Alapanyagokban nincs hiány, mégsem tudsz megújulni saláta fronton? Ezekkel a tippekkel egyszerűbb lesz, mint hinnéd. 

A legegyszerűbb alapanyagokból is változatos salátákat tudsz készíteni, ha egy kicsit elereszted a fantáziád. Ebben segítenek ezek a tippek is:

  1. Bátran kísérletezz az alapanyagokkal! Gondoltad volna például, hogy a nyers céklából, káposztából és zellerből is fantasztikus saláta készíthető? És azt, hogy a hónapos retek sütve is finom?
  2. A gyümölcsnek is van helye a salátában! Gondolj csak a híres Waldorf-salátára, aminek az alma és a kéksajt párosa adja meg a karakterét. Tavasszal kísérletezz eper-saláta-sajtok keverékével, de próbáld ki a szőlőt is bátran!
  3. Magok, aszalványok a salátában? Hát persze! nem csak a sajtok ízét emelik ki, a zöldségekkel is remekül összeillenek
  4. Használj friss zöldfűszereket! Egy csokor friss petrezselyem, kapor vagy bazsalikom egészen elvarázsolja a salátát. Kár lenne kihagyni!
  5. A kevesebb néha több. Ne hidd, hogy csak akkor jó a saláta, ha legalább 4 féle összetevőből készül. Egy kecskesajtos spárga saláta legalább annyira finom tud lenni, mint egy görög sali.
  6. Ne felejtsd el a gabonákat sem! Quinoa, bulgur, kuszkusz, amaránt, mind nagyon jó kiegészítői a friss zöldségeknek és fűszernövényeknek.
  7. Egy jó salátaöntet a legunalmasabb salátalevélből is gourmet fogást csinál. Mi rögtön három salátaöntet receptet is mutatunk itt.
Nestlé tippünk
Ha különleges, de egyszerűen elkészíthető salátaöntetet szeretnél készíteni, próbáld ki a MAGGI Sajtszósz Alapot egy szuper sajtmártáshoz, vagy a MAGGI megújult krémleveseit úgy, hogy az előírtnál kevesebb vizet adsz hozzájuk, hogy sűrűbbek legyenek. Nem csak salátaöntetnek, hanem mártogatósnak is nagyon finomak!

Tudtad, hogy a MAGGI megújult krémlevesei és alapjai olyan alapanyagokból készültek, melyek a konyhádból is ismerősek, és a szárításos eljárásnak köszönhetően nem tartalmaznak hozzáadott tartósítószert?