Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Tippek friss fűszernövények használatához

A fűszerek használata az étkezési igényekkel összhangban a mai napig változik, tudatos alkalmazásukkal azonban kiaknázhatjuk nemcsak az íz-, hanem a kedvező egészségügyi hatásaikban rejlő lehetőségeket is.

  • Illóolaj- és vitamintartalmuk jobb megőrzése érdekében a friss fűszernövényeket csak a főzési idő végén szórjuk az ételbe.
  • Fény, hő és nedvesség hatására a fűszerek minősége romlik. Hosszú állás során hatóanyag-tartalmuk csökken, veszítenek ízükből, értékükből, ezért fontos a megfelelő tárolás.
  • Az akut vagy krónikus betegségben szenvedők, illetve a speciális állapotban lévő, pl. várandós hölgyek minden esetben konzultáljanak kezelőorvosukkal és dietetikussal a fűszerek használatát illetően.

Bővítsd repertoárodat! Kísérletezz eddig nem próbált fűszer-variációkkal, vigyél új színt és ízt az étkezésekbe!