Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Miért jó a mediterrán étrend?

Így szárítunk mi! 2. rész

Tartósítás tartósítószer nélkül - 1. rész

Szeretnéd eltenni a finom, zsenge szezonális finomságokat? Már készítheted is a helyet a mélyhűtőben, a kamrában, hiszen közeleg a zöldség-gyümölcs szezon!

Befőzés, savanyítás

Igazi klasszikus, és csak a nagymamáink csinálták. Vagy mégse? A befőzés és a savanyítás is reneszánszát éli, egyre többen szeretnék kipróbálni milyen is a saját lekvár vagy csalamádé. 


Mindig, ami érik
Hamarosan eljön a szabadföldi zöldségek és a szezonális gyümölcsök érési ideje. Ha eddig nem főztél be, vagy új alapanyagokkal kísérleteznél, akkor nézz utána, minek mikor van szezonja! Miért fontos ez? Ha a zsebedre gondolsz, akkor egyszerű, ilyenkor a legolcsóbbak az alapanyagok. A másik fontos érv, hogy érdemes frissen szüretelt finomságok közül választani, és még azokat is jól átnézni, mert egy megnyomódott darab tönkre vághatja az egész munkádat!


Variálj!
Ha már nekilátsz, akkor a klasszikus baracklekvár mellett próbáld ki lekvárnak a bogyós gyümölcsöket, a vegyes gyümölcslekvárt vagy a különböző savanyítani valókat együtt. Csinálhatsz csatnit is! 

Ha igazán szép kamrát szeretnél, készíts saját címkét az üvegekre ! Még ajándékba is adhatod őket, ha akarod.