Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Tedd színesebbé a napod ezzel a csodás céklakrémmel

Szuper melegszendvicsek hűvös délutánokra

Szuper, csupazöld szendvicsek tízóraira, iskolába, utazáshoz, kiránduláshoz

A szendvics az egyik legegyszerűbb megoldás, ha gyorsan csillapítanád az éhségedet. Ezek a szendvicsek azért túlmutatnak a hagyományos sonkás-sajtos verzión. Nézd meg, milyen egyszerű egészséges és gyönyörű szendvicseket készíteni percek alatt!

Olyan szendvics feltéteket mutatunk, amikkel igazán különlegessé tudod tenni a péksüteményeket. Tény, hogy egy kicsit több időbe telik így az elkészítés, mintha simán beledobnál egy szelet szalámit, de az eredmény magáért beszél. Nem mindegyiket praktikus sokáig utaztatni, és lehet, hogy a te családod pont nem nyitott bizonyos alapanyagokra, de ezekből kiindulva te magad is ki tudsz találni olyan változatokat, ami nálatok beválik. 

Ami a péksüteményt illeti, lehetőség szerint válassz teljes értékű gabonából készültet, ami egy egészségesebb alternatívát jelent a finomított lisztből készült társainál.

 

Pestos-avokádós szendvics



Ez a szendvics akkor lesz a legfinomabb, ha a rozskenyeret/zsömlét egy kicsit megpirítod, hogy ropogós legyen a külseje. Így kiemeli az avokádó és a pesto krémességét.

Hozzávalók (4 szendvicshez)
4 rozsos zsömle
1 érett avokádó

Pestohoz
3 marék friss bazsalikom
4 ek olívaolaj
1 ek fenyőmag vagy más olajos mag
csipet só
1 gerezd fokhagyma
1 ek reszelt parmezán

  1. A pesto hozzávalóit alaposan turmixold össze, ha nem elég krémes adj még hozzá olajat.
  2. Az avokádót pucold meg, magozd ki, majd vágd szeletekre. A szeleteket érdemes kevés citromlével meglocsolni, hogy ne barnuljanak meg. Sózd, borsozd.
  3. Kend meg a krémmel a péksüteményt, majd tedd rá az avokádó szeleteket.

Még különlegesebbé teheted a szendvicset, ha teszel bele egy vékony szelet kecskesajtot, pirított diót vagy pár bazsalikomlevelet.

Szeretnél többet megtudni az avokádó jótékony hatásairól? Esetleg arra vagy kíváncsi, mikor érett az avokádó vagy hogy a legegyszerűbb megpucolni? Akkor mindenképp olvasd el avokádó „kisokosunkat”!

 

Különleges, uborkás szendvics

Mert egy uborkás szendvics is lehet különleges! Mivel az uborka könnyen ereszti a levét, jobb, ha ezt a szendvicset rögtön meg is eszitek!
Elkészítése roppant egyszerű, nem kell hozzá más, csak egy finom krémsajt, kígyóuborka és tetszőlegesen választott csíra. 
A krémsajttal egyszerűen kend meg a szendvicset, tegyél rá pár uborka karikát, és szórd meg a csírákkal.

Nestlé tippünk
Még izgalmasabbá teheted, ha a natúr krémsajtba fűszert keversz. A MAGGI fűszerkeverékek előnye, hogy egyszerre többféle szárított fűszert is tartalmaznak, így nem kell kísérletezned az összetevőkkel, arányokkal, miközben változatos ételeket készíthetsz nap mint nap. A krémsajtba tökéletesen illik a MAGGI Fokhagymás fűszerkeverék vagy a Magyaros fűszerkeverék is. 

 

Zöldborsókrémes-mozzarellás szendvics

A zöldborsó eddig eszedbe sem jutott, ugye? Pedig szuper kencét készíthetsz belőle a szendvicsekre. Ezt persze fűszerekkel teheted változatossá, a mozzarella pedig már csak hab a tortán!


Hozzávalók (4 szendvicshez)
4 szelet teljes kiőrlésű kenyér (ha csomagolni szeretnéd, akkor ennek a duplája)
1 bögre (kb. 2 dl) zöldborsó – lehet fagyasztott
1 l víz a főzéshez
2 tk MAGGI Sültkrumpli fűszerkeverék
80 g mozzarella szeletelve

  1. A zöldborsót forró vízben főzd puhára.
  2. Ha megfőtt, add hozzá a fűszert és turmixold simára
  3. Kend meg a krémmel a kenyereket, és tegyél rájuk mozzarella szeleteket!
Ha tovább fokoznád az élvezeteket, tehetsz még a szendvicsre vékony cukkini szeleteket is, de a rukkola vagy madársaláta is nagyon feldobja.