Sajtkrémlevesből sajtos tepsis csirke

Gyors, egyszerű, nagyon sajtos és nagyon finom!

Tipikus „gyorsan összedobok valami finomat” fogás. Próbáld ki, biztosan felkerül a családi kedvencek közé.

 

Sajtos tepsis csirke recept

Hozzávalók
1 csomag MAGGI Sajtkrémleves ízletes sajtokkal
2,5 dl víz
1 dl tej
1 ek étkezési keményítő
4 szelet csirkemell
2 gerezd fokhagyma
1 ek olaj
só, bors, szerecsendió ízlés szerint
reszelt sajt ízlés szerint

 

  1. Készítsd el a sajtkrémlevest, a csomagoláson leírtaktól eltérően, 2,5 dl vízzel és 1 dl tejjel.
  2. Külön tálkában keverd simára az étkezési keményítőt egy kevés levessel, majd öntsd vissza a többi leveshez, és főzd addig, míg sűrűsödni kezd. Ha sűrű, vedd le a tűzről, és hagyd hűlni pár percig.
  3. Kevés olajjal kenj ki egy hőálló tálat, helyezd az aljára az enyhén sózott, borsozott csirkemell szeleteket, majd kend be őket a zúzott fokhagymával.
  4. Öntsd a tetejére a sűrű sajtkrémet, majd 180 fokra előmelegített sütőben süsd kb. 30 percig
  5. Bár a sajtkrémtől így is nagyon sajtos lesz az élmény, még fokozkatod, ha a sütés utolsó 5 percében megszórod egy kevés reszelt sajttal.
     
Mivel a sajtkrém magától is elég fűszeres, bánj óvatosan a csirke fűszerezésével.

 

Tudtad?
A Maggi krémlevesei a szárításos technológiának köszönhetően nem tartalmaznak tartósítószert, és kizárólag olyan alapanyagokból készülnek, melyeket a saját konyhádban is megtalálhatsz.

 

Átlagos tápérték

1 adag (1 tányér)

233 kcal 12%/adag

*Referencia érték az ajánlott átlagos napi bevitelhez viszonyítva.