Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Tuti tippek Halloween receptekhez

Tökfaragás, ijesztő jelmezek? Készüljetek velünk Halloween-re!

Rettegés a konyhában - Az alapok

Teremts Halloween hangulatot a konyhában is! Apró trükkök, amivel rémisztővé teheted az ételeket.

Ezeket a Halloween ételeket akkor is érdemes kipróbálni, ha amúgy nem tartjátok ezt az ünnepet. Még a legmegszokottabb ízeket is izgalmassá teszi a vagány tálalás! A gyerekek még sokáig ezt fogják emlegetni smiley

Igazából, ha egy-két trükköt elsajátítasz, már magadtól is át tudod dizájnolni a menüt. Azért hogy könnyítsünk, adunk egy pár ötletet, amit a képgalériában meg is nézhetsz.

 

Rémisztő szem készítése
 

  • Ha krémlevesre, vagy tésztára tennéd, így csináld: fehér színű sajtból (pl. mozzarella) vágj ki karikát, a közepébe nyomj egy karika fekete olívabogyót, a fehéren maradt részt dekoráld ketchuppal, mintha ereket rajzolnál.
  • Magában is remekül megállja a helyét, ha keménytojást kettévágsz, a sárgájára helyezed a fekete olíva karikát, vagy a sárgája helyére avokádó krémet töltesz, és arra teszed az olívát. A ketchupos díszítést egyik esetben sem hagyd ki.

 

Pókok az asztalon


Tányér dekorálására, vagy ételek tetejére tehetsz szintén fekete olívából készült pókokat. A kép önmagáért beszél.

 

Fekete tészta

 

  • Tésztát nagyon egyszerűen tudsz színezni, ha a főzőlébe öntesz egy kevés tintahal tintát, amit delikát üzletekben lehet kapni. Az íze nem lesz halas, a színe viszont drámai.
  • Ha Halloween sütihez szeretnél fekete tésztát, gyúrd a tintahal tintát a tésztába.