Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Őszi zöldségkrémek húsok mellé

A zöldségkrémek kiváló helyettesítői vagy kiegészítői lehetnek a hagyományos köreteknek. Alacsony kalóriatartalmuk miatt pedig akár a karcsúsító étrendbe is könnyen beilleszthetők.

Tormás céklapüré

Hozzávalók
2 cékla
2 cm torma (helyettesíthető tormakrémmel)
3 ek olaj
1 ek tejföl (elhagyható)
só, bors ízlés szerint
 

  1. A céklákat alaposan mosd meg, majd héjastul csomagold be egyesével alufóliába úgy, hogy előtte egy pár csepp olajat csurgatsz a gumókra.
  2. 220 fokra előmelegített sütőben süsd addig, míg megpuhulnak. Ez kb. 50 perc, de hústűvel könnyen ellenőrizheted.
  3. Miután kivetted a céklát a sütőből, várj, míg kihűl, majd hámozd meg, és vágd nagyobb darabokra.
  4. A tormát hámozd meg, reszeld le, és a céklával, valamint 1-2 ek olajjal turmixszold össze.
  5. A krémet fűszerezd ízlés szerint. Ha krémesebb állagot szeretnél, keverj hozzá kevés tejfölt vagy natúr joghurtot

 

Gyömbéres chilis sütőtökkrém

Hozzávalók
4 szelet sütőtök
2 cm gyömbér megpucolva, lereszelve
1 gerezd fokhagyma
2 ek olaj
1 Maggi Erőleves kocka
só, bors, szárított chili ízlés szerint
 

  1. A meghámozott és felkockázott sütőtököt Maggi leveskockával ízesített vízben főzd puhára.
  2. Közben a zúzott fokhagymát olajon futtasd meg.
  3. Amikor a sütőtök puhára főtt, öntsd le róla a főzővizet, add hozzá a fokhagymát, a reszelt gyömbért és egy kevés olajat, majd turmixszold össze. 
  4. Fűszerezd ízlés szerint.