Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Kiegyensúlyozott táplálkozás? Így csináld!

Így tudsz odafigyelni a megfelelő folyadékfogyasztásra

Oltsd a szomjad!

Oltsd a szomjad!

Az lenne az igazi, ha soha nem lennél szomjas.

A folyadékpótlásról annyi helyen és annyiszor hallhattál már, hogy jogosan mondhatod, a könyöködön jön ki. Egy apróságról azonban nem szabad elfeledkezni, nem elég tudni, meg is kell inni a megfelelő mennyiségű vizet. Ugye milyen nehéz odafigyelni a rendszeres folyadékfogyasztásra?


„Az átlagos embernek, átlagos napra ajánlott nyolc pohár víz pedig – egy nem átlagos napon – még mindig kevésnek bizonyulhat!”

 

  • Ittál ma reggel egy pohár vizet miután felébredtél?
  • Leültél ebédelni, és utána fogyasztottál folyadékot?
  • Van most a közeledben (karnyújtásnyira!) pohár víz, kulacs, vizes palack?

Ha már egy kérdésre NEM-mel válaszoltál, akkor olvass tovább!

 

VÍZ-TRÜKKÖK

Van jó néhány trükk, hogyan tarthatod észben a folyadékpótlást, ami nem arról szól, hogy reggel ittál egy bögre teát és egy bögre kávét, este pedig iszol egy nagy pohár vizet, mert már porzik a szád.

 

A nap folyamán rendszeresen kínáld vízzel a gyerekeket!

A felnőttekhez képest a csecsemők és a gyermekek testének víztartalma jelentősen magasabb, éppen ezért érzékenyebbek a kiszáradás szempontjából. Számukra a folyadékbevitel nemcsak az elveszített víz pótlása miatt fontos, hanem a növekedés vízigényének kielégítésére is.

A gyerekeknél sokszor számít, hogy a kedvenc italaikat könnyebben elfogyasztják, bár őket is fontos a vízfogyasztásra ösztönözni.

 

Veled is rendszeresen előfordul, hogy kevesebb vizet iszol, mint kellene? Tippjeinkkel könnyedén teljesítheted a számodra optimális bevitelt.

 

A Víz Világnapjának alkalmából érdemes végiggondolni, hogy milyen fontos is számunkra a víz. Nem kérdés, hogy a megfelelő hidratáltság csak rajtunk múlik. Emellett természetes, hogy bármikor beindíthatjuk a mosógépet, gyorsan elöblíthetünk pár poharat a mosogatóban.

Földünk sok területén ez maga az igazi luxus. Azért mert hazánk fekvése, éghajlata és vízellátása ilyen bőséges, még nem szabad pazarolnunk, és elsiklanunk a tény felett, hogy a tudatos és felelősségteljes vízfogyasztás és édesvízkészleteink védelme mindannyiunk érdeke.

 

Bárhol kérdezzük meg, a víz mindenhol érték a világon. Nézd meg videónkat kapcsolódó cikkünkben, ahol olvashatsz arról is, mit tesz a Nestlé a felelős vízfelhasználásért.