Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Könnyű leves a szezon kedvenceiből: Parmezános cukkini krémleves

Különleges reggeli 7 perc alatt? Létezik!

Nassolnivalók nyári estékre - mártogatósok

Ezek a finomságok nem maradhatnak ki az esti nassolásból, ha fontos számodra a kiegyensúlyozott táplálkozás. Vendégvárónak, beszélgetésekhez, kártyapartihoz tökéletesek.

Majd’ megszólalnak ezek a gyönyörűséges kencék, és falatkák, ugye? És ha tudnád, milyen egyszerűen és gyorsan elkészíthetők! Ami pedig plusz jó hír, hogy nem kell utána bűntudatot érezned a nassolás miatt. 
Arról már nem is beszélve, hogy ha ezeket kiteszed az asztalra, már a látványuktól „elolvad” a vendégsereg.

A színes mártogatósokat ehetitek hasábokra vágott zöldségekkel, vagy kenhetitek vékony szeletekre vágott teljes kiőrlésű péksüteményekre is. Ha a zöldségek mellett döntesz, próbáld ki a zsenge új sárgarépát, vagy a paprikát, amivel – formájának köszönhetően – remekül tudjátok kanalazni a zöldségkrémeket. Jó választás lehet még az uborka és a szárzeller is.

Nestlé tippünk
Ezek a kencék főételben, húsok mellé is nagyon illenek, ha viszont a mártogatós vonalnál maradnátok, vágjatok csirkemellből kisebb kockákat, pácoljátok MAGGI Grillfűszerrel, és süssétek ki. A csirkefalatkákat villára szúrva máris mártogathatjátok a színes zöldségkrémekbe.

 

Bazsalikomos cukkinikrém

Hozzávalók:
2 db cukkini
1 gerezd fokhagyma
só, bors ízlés szerint
1 marék friss bazsalikom
1 tk citromlé
kb. 4-5 ek olívaolaj

 

  1. A cukkinit alaposan mosd meg, és vágd apró szeletekre.
  2. Serpenyőben, forró olajon pirítsd pár percig, míg puhulni kezd, majd add hozzá a zúzott fokhagymát. 1-2 percig süsd őket együtt, majd tedd át a zöldségeket a turmixgépbe.
  3. Adj hozzá 2 ek olívaolajat, a bazsalikomot, citromlevet, és turmixold sima krémmé.
  4. Ha nem elég krémes, adj hozzá még egy kevés olajat.
  5. Fűszerezd ízlés szerint.

 

Próbáld ki olajos magvakkal! A dió, mogyoró vagy a fenyőmag is különlegessé teszi ezt a szuper cukkinikrémet. Elég egy kis marék olajos mag a többi hozzávaló mellé a turmixgépbe, és máris kész a cukkinipesztó.

 

Olívás gombakrém

Hozzávalók:
1 + 2 ek olívaolaj
30 dkg barna csiperkegomba
só, bors ízlés szerint
1 gerezd fokhagyma 
1 nagy marék magozott olívabogyó
1 ek balzsamecet
2 tk paradicsompüré

 

 

  1. A gombákat pucold meg, vágd kis szeletekre, majd 1 ek olajon pirítsd őket 2-3 percig.
  2. Sózd, borsozd a gombát, majd add hozzá a zúzott fokhagymát. kevergesd folyamatosan, hogy ne égjen meg a fokhagyma, és süsd addig, míg a gomba megpuhul (ez kb. még 1 perc).
  3. Tedd turmixgépbe, add hozzá a többi hozzávalót, és turmixold addig, míg sima krém lesz. 


Tormás-petrezselymes céklakrém

Itt a friss új cékla a piacokon, kár lenne kihagyni ezt a kivételes színű mártogatóst a repertoárból. Ha eddig nem próbáltad a céklát sütve, itt az ideje. Teljesen más az íze, mint az ecetes céklasalátában. Az intenzív földes íz helyett inkább az édeskés aromák kerülnek előtérbe, ezért is egészíti ki nagyszerűen a pikáns torma.

Hozzávalók:
2 kisebb cékla
2 tk reszelt torma
só, bors ízlés szerint
1 ek citromlé
1 csokor petrezselyem felaprítva
1 ek olívaolaj

 

A céklákat pucold meg, vágd apró kockákra, és 200 fokra előmelegített sütőben süsd, amíg megpuhulnak. (kb. 25 perc)
A sült céklát a többi hozzávalóval együtt turmixold krémesre.
Ha nem elég krémes, adj hozzá még egy kevés olívaolajat, vagy akár tejszínt is.