Mi legyen a tízórai és az uzsonna?
Ha tanácstalan vagy, hogy mit válassz a kisétkezésekre, olvasd el ötleteinket, amelyek között biztosan találsz kedvedre valót.
- Friss gyümölcs (alma, körte, narancs, stb.) tízóraira, illetve uzsonnára 1-1 teljes kiőrlésű puffasztott gabonaszelettel/korpás extrudált kenyérrel, vagy néhány szem natúr olajos maggal (pl. dióval, mandulával) az egyik legjobb döntés.
- Ha van időd, készíthetsz zabkorpás gyümölcsturmixot, esetleg gyümölcssalátát, gyümölcsös joghurtot vagy túrót is.
- Ideális választás a zsenge zöldségcsík (sárgarépa, karalábé, kígyóuborka, zellerszár, spárga), amelyet zöldfűszeres (pl. kapros, petrezselyemzöldes) joghurtos mártogatóssal és néhány magos kifli karikával együtt fogyaszthatsz.
- Tegyél zsírszegény sajtszeletet vagy sajtkrémet és egy darabka zöldsalátát (pl. rukkolát, madársalátát, jégsalátát), esetleg bazsalikomlevelet két teljes kiőrlésű lisztből készült keksz közé, és csomagold be frissen tartó fóliába – koktél paradicsommal együtt kitűnő kisétkezésre.