3 tipp, amivel feldobhatod a leveseket

Egy szuper téli saláta

Mellettem robbant fel a vitaminbomba 1. rész

Olyan vitamindús recepteket mutatunk, amikkel télen is támogathatod immunrendszered.

Télen a hazai idénygyümölcsök helyét felváltják a déli gyümölcsök, és zöldség fronton is megcsappan a választék. Ám ez nem jelenti azt, hogy ne lehetne változatosan, és vitaminban gazdagon táplálkozni.

Amikor olyan vitaminbombákat használhatunk, mint a káposztafélék, cékla, zeller, gyömbér vagy akár a savanyú káposzta, nem lehet okunk panaszra.

 

Ha mégis egy kicsit tavasziasabb ízekre vágynál, használj nyugodtan fagyasztott zöldségeket. Ha ugyanis időben lefagyasztják, a zöldségek, gyümölcsök vitamintartalmuk nagy részét megőrzik mélyhűtve is.


Mandarinsaláta recept

 

Hozzávalók
3 marék madársaláta
3 marék rukkola saláta
1 paradicsom felkockázva
1 kaliforniai paprika apróra szeletelve
1 db savanykás alma felkockázva
3 mandarin megpucolva, gerezdekre szedve
2 ek pirított mag (pl. tökmag)

Az öntethez:
5 ek extra szűz olívaolaj 
2 ek balzsamecet
1 ek méz
1 ek mustár
 
A magvakat megpirítjuk, az öntetet a hozzávalók összekeverésével elkészítjük.  A salátákat a felkockázott zöldségekkel, az almával és a mandarin szeletekkel összekeverjük, meglocsoljuk a salátaöntettel és a pirított magokkal.

 

Színkavalkád a sütőből

 

Hozzávalók
2 szelet csirkemell
színes zöldségek vegyesen: cékla, édesburgonya, burgonya, sütőtök, kelbimbó, zeller
2 ek olaj a zöldségekhez+ 2 ek olaj a hús sütéshez
só, bors ízlés szerint
1 tk kakukkfű
1 csomag MAGGI Fokhagymakrém leves
2 dl tejszín
 

  1. A zöldségeket hámozd meg, vágd kockákra (a kelbimbót nem kell)
  2.  A feldarabolt zöldségeket tedd egy kisebb zacskóba, önts rájuk 2 ek olajat, és a zacskót összezárva alaposan rázd össze a zöldségeket az olajjal. 
  3. A már enyhén olajos zöldségeket terítsd sütőpapírral bélelt tepsire, sózd, borsozd őket, és 200 fokra előmelegített sütőben süsd őket, amíg megpuhulnak. (kb. 25-30 perc)
  4. Közben a tejszínből és a MAGGI Fokhagyma krémlevesből készíts egy gyors mártást.
  5. Mielőtt készre sülnek a zöldségek, a csirkemelleket forró olajon süsd meg, és ízlés szerint fűszerezd kakukkfűvel, sóval, borssal.

Tálaláskor a fokhagymás szószt ráöntheted a húsra vagy a zöldségekre is, de nagyon jól mutat, ha külön tálkában szervírozod.

 

Nestlé tippünk
Tudtad? A MAGGI megújult krémlevesei csak olyan alapanyagokból készülnek, melyek a saját konyhádból is ismerősek lehetnek, és a szárításos technológiának köszönhetően tartósítószer sincs bennük. Így lesz pofon egyszerű egy leves, vagy mártás elkészítése.