Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Narancsos süti, amitől eláll a szavad

Ezzel a gyümölcsös finomsággal máris jobban indul a nap

Mellettem robbant fel a vitaminbomba - 2. rész

A tél vitaminbombái egyértelműen a déli gyümölcsök. Edd őket nyersen, salátának, és még mutatjuk, hogyan! Összegyűjtöttünk egy pár igazán vitamindús receptet.

Tudtad?
A citrusfélék C-vitaminban gazdag gyümölcsök, a téli időszakban jól pótolják, a hagyományosan hazánkban is megtermő gyümölcsöket. Flavonoidjaik antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatásúak, kedvező hatással vannak az érfalak rugalmasságára. Fogyasztásuk az immunrendszer erősítése céljából és téli meghűlés esetén is ajánlott.

 

Mivel a C-vitamin könnyen bomlik hő hatására, a gyümölcsöket fogyaszd nyersen vagy salátában! 

 

Kiwis almaturmix recept

Hozzávalók
1 alma meghámozva, feldarabolva
3 kiwi megpucolva, feldarabolva
méz vagy cukor ízlés szerint
1 kk fahéj
2 dl víz vagy tej
 
Az összetevőket turmixszold össze, és már fogyaszthatod is.
 

Gyümölcsös zabkása reggelire

 

A zab jótékony hatásairól már korábbi cikkeinkben is megemlékeztünk. Magas rost- és ásványi anyag tartalma miatt kitűnő választás reggelire, ráadásul a zabkása gyorsan és egyszerűen elkészíthető. Olajos magvakkal és gyümölcsökkel ízesítve igazi ínyencség. 
Most próbáld ki banánnal, mandarinnal vagy gránátalmával. Ehhez készítsd el az alapreceptet, majd keverj bele apró banán darabokat, és/vagy szórd meg apróra vágott mandarin gerezdekkel, és egy pár szem durvára tört dióval
 

Tudtad?
A banán szénhidráttartalmának nagy része keményítő, melynek egy része úgynevezett rezisztens keményítő, amely az emésztésnek ellenáll, és a szervezetben prebiotikumként, azaz a bélflóra baktériumai számára tápanyagként szolgál. 
Kiemelendő továbbá a banán kálium- és magnéziumtartalma, ami könnyű emészthetősége, gyorsan energiát szolgáltató szénhidráttartalma mellett az egyik fő oka annak, hogy sportolók is előszeretettel fogyasztják.

 

Grépfrútos rákkoktél recept

 

Hozzávalók
1 kis csomag koktélrák
2-3 ek olívaolaj
1 csokor petrezselyem
1 dl majonéz
pár csepp tabasco szósz
2 grapefruit meghámozva, karikákra vágva
 
1.    A koktélrákokat forró olajon süsd meg (kb. 2-3 perc), sózd, borsozd, szórd meg az apróra vágott petrezselyemmel. 
2.    Ha kihűlt, keverd össze a majonézzel és a tabascoval. 
3.    Meghámozott, karikára vágott grapefruit szeletekre halmozd a majonézes rákkoktélt.