Vendégváró falatok 2 - Ha már csak a desszert hiányzik

Habkönnyű csokikrém

Magvas ropogtatni való kerti partira

És persze nem csak kerti partira, hanem mondjuk kávé mellé. Vagy ha egyszerűen csak nassolnál egy kicsit.

Mert egy kis nassolás azért nem bűn! A kiegyensúlyozott táplálkozásnak pont az a lényege, hogy nem kell megvonnod magadtól semmit, csak figyelni kell az arányokra, és nagyon fontos, hogy mindent csak mértékkel fogyassz.

Szóval, próbáld ki ezt a szuper receptet!

 

Sokmagos csokis tallér


Hozzávalók
Az alaphoz
10 dkg olajos mag vegyesen, durvára törve (pl. dió, mandula, törökmogyoró)
5 dkg vaj
1/2 dl habtejszín
4 dkg cukor
3 dkg liszt

A csokibevonathoz
10 dkg BOCI étcsokoládé
2 dkg vaj
 

  1. Egy lábasban, folyamatos keverés mellett forrald össze a vajat, tejszínt és a cukrot. 
  2. Vedd le a tűzről, és add hozzá a magokat és a lisztet. Gyors kevergetés mellett főzd még 1 percig.
  3. Hagyd hűlni 15 percig, majd sütőpapírral bélelt tepsire teáskanállal képezz kupacokat, formázd őket kör alakúra. Vigyázz, hogy legalább 4-5 cm-re legyenek egymástól, mert sütés közben szétterülnek. 
  4. 200 fokra előmelegített sütőben süssd kb. 5-7 percig, de figyeld közben, nehogy odaégjenek. 
  5. Ha elkészült, hagyd kihűlni. 
  6. Közben vízgőz fölött olvaszd össze a csokit a vajjal. A kihűlt magos korongok egyik oldalát vékonyan kend be a csokival, és hagyd, hogy a csoki megdermedjen. 
  7. Hűtőben tárold.

 

Tökéletes választás ez a finomság egy ráérős kávézáshoz, akár a Dolce Gusto különleges kávékészítményeivel.

 

Nestlé tippünk
Ha pedig nincs időd csokitallért sütni, de mindenképp szeretnéd kényeztetni magad a prémium csoki ízével, egyél egy kocka friss tejjel készült piros táblás Nestlé csokit.