Uborka szendvics

Lecsó egy kicsit másképp

Lencsefasírt citromos mártogatóssal

Egy újabb gyöngyszem a zöldségfasírt rajongóknak. Ez a lencsefasírt a citrusos mártogatóssal igazi üdítő fogás a nyári melegben. Sőt, akár grillezve is elkészítheted!

Elronthatatlan, tele frissességgel, és gyorsan elkészül. Percek alatt összedobod, aztán már magától megsül. Úgyhogy ideális könnyű vacsorának vagy gyors hétvégi ebédnek, ha nem akarsz egész nap főzőcskézni.
 

Ha egészséges nassolnivalónak készíted, magában is megállja a helyét, főételként pedig tálalj hozzá friss salátával és egy kevés kuszkuszt.


Lencsefasírt citromos mártogatóssal 

Hozzávalók (18 kis méretű fasírthoz)
2 bögre főtt lencse pépesre aprítva
2 tojás
3/4 bögre ricotta
1/4 bögre reszelt parmezán
1/2 tk őrölt kömény
1 csomag petrezselyem felaprítva
2 tk MAGGI Fasírt fűszerkeverék
2/3 bögre pankó morzsa (helyettesíthető hagyományos zsemlemorzsával)

A citromos szószhoz 
1 gerezd fokhagyma
1/2 citrom leve és reszelt héja
½ tk só
1 marék bazsalikomlevél felaprítva
1 kis doboz sovány joghurt
1 ek olívaolaj
 

 

  1. Alaposan gyúrd össze a lencsefasírt hozzávalóit, és hagyd állni a masszát kb. 15 percig.
  2. A citromos pesztóhoz tedd a hozzávalókat turmixgépbe, és aprítsd, amíg selymes masszát kapsz. Ha túl sűrű, higíthatod vízzel, kevés olívaolajjal vagy citromlével. 
  3. A fasírt masszából formázz kis golyókat. Ha a massza túl nyúlós, adj még hozzá kevés morzsát. 200 fokra előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsin süsd kb. 15-20 percig, míg aranybarna lesz.  Sütés előtt vékonyan átkenheted a fasírt golyókat olívaolajjal.


 

Átlagos tápérték 1 adag (1 tányér)

Lencsefasírt

1163 kcal 4 adag

Citromos mártogatós

95 kcal 4 adag

*Referencia érték az ajánlott átlagos napi bevitelhez viszonyítva.